Κοσμος

Κένεντι Τζούνιορ: Ανέστειλε την εκστρατεία του και στηρίζει Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί σχεδίαζαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πιθανότητα ο Κένεντι να εγκαταλείψει την κούρσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κένεντι Τζούνιορ: Ανέστειλε την εκστρατεία του και στηρίζει Τραμπ
Κένεντι Τζούνιορ: Ανέστειλε την εκστρατεία του και στηρίζει Τραμπ © Rebecca Noble/Getty Images

Κένεντι Τζούνιορ: Ανέστειλε την εκστρατεία του και στηρίζει Τραμπ - Οι Δημοκρατικοί σχεδίαζαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πιθανότητα ο Κένεντι να εγκαταλείψει την κούρσα

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ δήλωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει την εκστρατεία του και υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Ο Κένεντι δήλωσε ότι το όνομά του θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες κόκκινες και μπλε πολιτείες, αλλά θα αφαιρεθεί από τα ψηφοδέλτια των πολιτειών που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Στην Πενσιλβάνια, τα δικαστικά αρχεία έδειξαν ότι ο Κένεντι έκανε την κίνηση να αφαιρέσει το όνομά του. Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Κένεντι προχώρησε στην αφαίρεση του ονόματός του από το ψηφοδέλτιο της Αριζόνα.

Robert F. Kennedy Jr. Address to the Nation

Κένεντι Τζούνιορ: H συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την απόφασή του

Σε μια μακροσκελή συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την απόφασή του, ο Κένεντι πέρασε τον περισσότερο χρόνο του κατακεραυνώνοντας το Δημοκρατικό Κόμμα και τα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι η εκστρατεία του δεν μπόρεσε να έχει δίκαιη αντιμετώπιση.

"Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι δεν τερματίζω την εκστρατεία μου", δήλωσε ο Κένεντι στη συγκέντρωσή του. "Απλώς την αναστέλλω και δεν την τερματίζω. Το όνομά μου θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες".

Η εφημερίδα The Hill ήταν η πρώτη που ανέφερε πριν από την εμφάνιση του Κένεντι στην Αριζόνα ότι θα αναστείλει την εκστρατεία του σε βασικές πολιτείες που αλλάζουν, αλλά δεν θα εγκαταλείψει εντελώς.

Ο Τραμπ παινέψε τον Κένεντι ενόψει της δικής του εμφάνισης στην πολιτεία Γκραντ Κάνιον.

Οι Δημοκρατικοί σχεδίαζαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πιθανότητα ο Κένεντι να εγκαταλείψει την κούρσα 

Οι Δημοκρατικοί σχεδίαζαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πιθανότητα ο Κένεντι να εγκαταλείψει την κούρσα και να συνταχθεί με τον Τραμπ. Το πρωί της Παρασκευής, πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κυκλοφόρησε ένα υπόμνημα που περιέγραφε αρκετά από τα βασικά τρωτά σημεία του.

Οι Δημοκρατικοί είδαν αρχικά τον Κένεντι ως μεγαλύτερη απειλή γι' αυτούς παρά για τους Ρεπουμπλικάνους. Αλλά αυτή την άνοιξη, οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να δείχνουν ότι ο Κένεντι θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα τόσο για τον Μπάιντεν όσο και τον Τραμπ.

Τώρα, μετά την ιστορική απόσυρση του Μπάιντεν, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προειδοποιητικά σημάδια για τον Τραμπ. Η Χάρις έχει προβάδισμα σχεδόν 3 μονάδων έναντι του Τραμπ σε μια αντιπαράθεση, σύμφωνα με τους τελευταίους μέσους όρους του Decision Desk HQ, με 49,3% υποστήριξη έναντι 46,7% του Τραμπ. Σε μια τριπλή αναμέτρηση που περιλαμβάνει τον Κένεντι, η Χάρις πέφτει μόλις 1 μονάδα, στο 48%, ενώ ο Τραμπ πέφτει σχεδόν 3 μονάδες, στο 44% - με τον Κένεντι να συγκεντρώνει 3%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.