Κοσμος

Εξέγερση σε φυλακή του Βόλγκογκραντ με ομήρους - Μέλη του ISIS σκότωσαν τρεις φρουρούς (Βίντεο)

Απαιτούν 2 εκατομμύρια δολάρια και ένα ελικόπτερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
μέλος του ISIS
Μέλος του ISIS κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή του Βόλγκογκραντ © Χ/Osint613

Εξέγερση σε φυλακή του Βόλγκογκραντ με ομήρους - Κρατούμενα μέλη του ISIS σκότωσαν έναν φρουρό 

Κρατούμενοι, μέλη του ISIS συνέλαβαν σήμερα Παρασκευή ομήρους σε φυλακή στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ στη Ρωσία και σκότωσαν τουλάχιστον τρία μέλη του προσωπικού ασφαλείας, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μέλη του ISIS πήραν τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει τουλάχιστον δύο επιτιθέμενους, ο ένας από τους οποίους είπε πως είναι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και πήραν τον έλεγχο της φυλακής στην πόλη Σουροβίκινο.

Τουλάχιστον τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι με στολή φαίνονται να κείτονται στο πάτωμα ή να κάθονται μέσα σε λίμνες αίματος στο βίντεο.

Οι κρατούμενοι  της φυλακής απαιτούν 2 εκατομμύρια δολάρια και ένα ελικόπτερο, υποστηρίζει τοπικό δημοσίευμα της  Sapa Kavkaz.

Ταυτόχρονα, οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον διευθυντή της φυλακής Αντρέι Ντεβιάτοφ , ο οποίος νοσηλεύεται, είπε μια πηγή στο κανάλι Shot Telegram.

«Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος», ανέφερε σε ανακοίνωση η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μέτρα λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για να απελευθερωθούν οι όμηροι. Υπάρχουν απώλειες».

Οι δράστες, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, είναι κατάδικοι με βαρύ ποινικό μητρώο, κυρίως για απόπειρες διακίνησης ναρκωτικών και βαριά σωματική βλάβη. Τα ονόματα τους είναι Ramzidin Toshev, Rustamchon Navruz, Nazirchon Tonov, και Temur Khusinov, όλοι προερχόμενοι από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι ειδικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ το προσωπικό της φυλακής και οι όμηροι παραμένουν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο θεωρείται σωφρονιστική αποικία «αυστηρού καθεστώτος» με χωρητικότητα έως και 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.