Κοσμος

Πώς περιέγραφε την κεταμίνη ο Μάθιου Πέρι: «Σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι χαράς στο κεφάλι»

«Θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάζουν Matty», είχε πει στη βιογραφία του

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς περιέγραφε την κεταμίνη ο Μάθιου Πέρι: «Σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι χαράς στο κεφάλι»
Ο Μάθιου Πέρι είχε αναφερθεί στο πώς αισθανόταν όταν του χορηγούσαν συνδυασμό αγχολυτικού φαρμάκου και κεταμίνης © Denise Truscello/WireImage

Πώς περιέγραφε την κεταμίνη ο Μάθιου Πέρι: «Σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι χαράς στο κεφάλι»

Ο Μάθιου Πέρι είχε κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», όπου είχε μοιραστεί λεπτομέρειες από τις σκοτεινές περιόδους της ζωής του ένα χρόνο πριν βρεθεί νεκρός στην πισίνα του από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Μάθιου Πέρι: «Θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάσουν Matty»

Όπως είχε αναφέρει στο βιβλίο του ο Μάθιου Πέρι, η κεταμίνη ήταν «σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας».

«Η κεταμίνη ήταν σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με έβαζαν κάτω, μου έβαζαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έκλειναν τα μάτια και μου έβαζαν έναν ορό» είχε γράψει.

Ο ηθοποιός άρχισε να εθίζεται στην κεταμίνη, όταν εξοικειωνόταν όλο και περισσότερο με τα παραισθησιογόνα αποτελέσματά της. «Έχει το όνομά μου γραμμένο παντού - θα μπορούσαν κάλλιστα να το ονομάσουν "Matty"», ανέφερε στην εξομολόγηση που έκανε μέσα από το βιβλίο του, προσθέτοντας ότι συχνά «αποσυντονιζόταν» και «έβλεπε πράγματα».

«Ήμουν σε θεραπεία για τόσο πολύ καιρό που δεν φρίκαρα καν από αυτό. Ω, υπάρχει ένα άλογο εκεί πέρα; Ωραία - θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Καθώς η μουσική έπαιζε και η Κ έτρεχε μέσα μου, όλα έγιναν σχετικά με το εγώ και τον θάνατο του εγώ» είναι μερικά από τα λόγια του Μάθιου Πέρι.

Ο Πέρι είχε αναφερθεί λεπτομερώς και στο πώς αισθανόταν όταν του χορηγούσαν έναν συνδυασμό αγχολυτικού φαρμάκου και κεταμίνης κατά τη διάρκεια των ωριαίων θεραπευτικών συνεδριών του. «Συχνά πίστευα ότι πέθαινα κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. Αχ, σκεφτόμουν, αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις» είχε γράψει.

Τα 55α γενέθλιά του Μάθιου Πέρι

Στις 19 Αυγούστου, ο Μάθιου Πέρι θα έκλεινε τα 55. Η μέρα των γενεθλίων του επισκιάστηκε από τις τελευταίες εξελίξεις, με τους πέντε συλληφθέντες για τον θάνατό του από υπερβολική δόση κεταμίνης να έχουν εκμεταλλευτεί τον εθισμό του μέχρι τέλους.

Η κατηγορία που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφορά την Τζασβίν Σανγκά, γνωστή και ως «βασίλισσα της κεταμίνης» και τον τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια ως τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Πέρι. Κατηγορίες έχουν επίσης απαγγελθεί σε έναν γιατρό, τον Μαρκ Σάβεζ, τον βοηθό του Πέρι, Κένενθ Ιγουάμασα, και ένα άλλο άτομο, τον Έρικ Φλέμινγκ.

«Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος» ήταν ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι εμπλεκόμενοι στο «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» όπως χαρακτήρισαν οι αρχές τους πέντε που προμήθευαν τον ηθοποιό με ναρκωτικά για να του αποσπάσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν -κάτι που λόγω της απελπισίας του Πέρι να βρει κεταμίνη, φαίνεται πως πέτυχαν.

Οι γιατροί του αρνήθηκαν να του αυξήσουν τη δόση

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) ανέφερε: «Όταν οι γιατροί της κλινικής αρνήθηκαν να αυξήσουν τη δόση του, ο Πέρι στράφηκε σε ασυνείδητους γιατρούς που τον είδαν ως έναν τρόπο για να βγάλουν γρήγορα χρήματα».

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι «ο Σάβεζ έδινε την κεταμίνη στον Πλασένθια, εξασφαλίζοντας μέρος του φαρμάκου από έναν διανομέα χονδρικής μέσω μιας δόλιας συνταγής».

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων για απροκάλυπτη εκμετάλλευση, η εισαγγελική ομάδα τόνισε ότι «ο Πλασένθια χρέωσε τον Πέρι με 2.000 δολάρια ένα φιαλίδιο που κόστιζε στον Δρ Σάβεζ περίπου 12 δολάρια».

Ο Κένενθ Ιγουάμασα που φέρει ευθύνη για τον θάνατο του Πέρι, ήταν ο προσωπικός βοηθός του. Ήταν εκείνος που λάβανε από τον Δρ. Πλασένθια την κεταμίνη και εκμεταλλευόταν επίσης τον «Τσάντλερ» για να του αποσπά χρήματα.

Ο Πέρι πλήρωσε στον Πλανσένθια -μέσω του βοηθού του, Ιγουάμασα - τουλάχιστον 55.000 δολάρια για κεταμίνη τον μήνα πριν πεθάνει, ενώ ο Φλέμινγκ έλαβε περίπου 12.000 για δύο συμφωνίες, μία από τις οποίες έγινε λίγες μέρες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.