Κοσμος

Hadley Duvall: Επιζώσα βιασμού από τον πατριό της συγκλονίζει στο Συνέδριο των Δημοκρατικών

Η νεαρή γυναίκα μίλησε για το δικαίωμα στην άμβλωση και για τις πραγματικές προθέσεις του Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιζώσα βιασμού μιλά για το δικαίωμα στην άμβλωση
© YouTube

Επιζώσα βιασμού μιλά για τις αμβλώσεις στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και συγκλονίζει με τη μαρτυρία τηςε

«Ο πατριός μου με βίασε. Είχαν προηγηθεί χρόνια ολόκληρα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε ηλικία 12 ετών έκανα το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης στη ζωή μου και ήταν θετικό. Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που μου είπαν ‘έχεις επιλογή’. Δεν μπορώ να φανταστώ να μην έχω εναλλακτική...»: με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ξεκίνησε την ομιλία της στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών η νεαρή Hadley Duvall, επιζώσα βιασμού από τον πατριό της που στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών κλήθηκε να αποφασίσει όχι για το μέλλον ενός παιδιού που κυοφορούσε, αλλά για τη συνέχιση ή τη διακοπή μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που προέκυψε από τον βιασμό της.

«Αλλά σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές γυναίκες και κορίτσια, σε όλη τη χώρα, εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλλει ο Τραμπ για τις αμβλώσεις», συνέχισε η Duvall για να καταλήξει ακόμα πιο σκληρά και προκειμένου να μιλήσει για τις ελευθερίες των γυναικών που στραγγαλίζονται απ’ άκρη σ’ άκρη των ΗΠΑ.

«Αποκαλεί αυτή την κατάσταση, όμορφο πράγμα. Τι όμορφο υπάρχει όταν ένα παιδί κυοφορεί το μωρό του ίδιου του του γονιού;! Η Κάμαλα Χάρις σχεδιάζει να επικυρώσει έναν εθνικό νόμο για να αποκαταστήσει το δικαίωμα στην άμβλωση».

Hadley Duvall speech at DNC on being raped as a child in Kentucky and abortion bans

Το βίντεο της νεαρής Duvall έχει κάνει τον γύρο των ΜΜΕ, με πολλούς συντηρητικούς να επιτίθενται στη γυναίκα που αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της προσωπική ιστορία και τη φρικτή εμπειρία του βιασμού της, προκειμένου να εξηγήσει το μέγεθος της βλάβης που έχει προκαλέσει στη ζωή των γυναικών η ανατροπή του νόμου Roe vs Wade που για χρόνια προστάτευε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

Καθώς η νεαρή κατάγεται από το Κεντάκι, η μαρτυρία της θεωρείται κομβικής σημασίας για τα σχέδια του Τραμπ και κυρίως για τα όσα περιλαμβάνει το Project 2025.

«Και ξέρετε, αν το Roe v. Wade είχε ανατραπεί νωρίτερα, δεν θα το είχα ακούσει αυτό ποτέ, ότι δηλαδή έχω εναλλακτικές. Και τότε με έκανε να σκεφτώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει τη δυνατότητα να το ακούσει αυτό τώρα», ακούγεται να λέει η νεαρή γυναίκα, ενώ δεκάδες από τους παριστάμενους στο Συνέδριο σκουπίζουν τα δάκρυά τους και ξεσπούν σε χειροκροτήματα για τη γενναιότητά της να μοιραστεί μία τόσο φρικτή εμπειρία για το καλό όλων των άλλων γυναικών στη χώρα.  

«Ο Τραμπ και ο Τζέι Ντι Βανς δεν ενδιαφέρονται για τις γυναίκες. Δεν νοιάζονται για τα κορίτσια σε αυτή την κατάσταση», λέει η Duvall. «Θα συνεχίσουν να αφαιρούν τα δικαιώματά μας. Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε μια επιλογή».

Σημειώνεται ότι η ομιλία της νεαρής έρχεται σε μία στιγμή που αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα άμβλωσης ούτε σε ανήλικες που έχουν πέσει θύμα αιμομιξίας ή βιασμούς.

ΠΗΓΗ: Guardian.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.