Κοσμος

Μήνυμα ενότητας από την Όπρα Γουίνφρεϊ και κάλεσμα στον αμερικανικό λαό να στηρίξει τους Δημοκρατικούς

Η δισεκατομμυριούχος των media ωστόσο αυτοπροσδιορίστηκε ως ανεξάρτητη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η  Όπρα Γουίνφρεϊ
Η Όπρα Γουίνφρεϊ στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο

Μήνυμα ενότητας από την Όπρα Γουίνφρεϊ και κάλεσμα στον αμερικανικό λαό να στηρίξει τους Δημοκρατικούς

Η  Όπρα Γουίνφρεϊ, έκανε την Τετάρτη μια απρόσμενη εμφάνιση στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, την πόλη όπου γεννήθηκε, καλώντας τους υποστηρικτές του κόμματος αλλά και τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους να επιλέξουν «την κοινή λογική αντί για ανοησίες».

Oprah Winfrey full speech at 2024 DNC (Aug. 21, 2024)

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Όταν ένα σπίτι καίγεται, δεν ρωτάμε για τη φυλή ή τη θρησκεία»

«Ας επιλέξουμε την αλήθεια, την τιμή, τη χαρά», δήλωσε η Όπρα Γουίνφρεϊ, ενθουσιάζοντας το κοινό. «Γιατί αυτό είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει η Αμερική», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το BBC.

Η Γουίνφρεϊ, η οποία έχει απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, έδωσε μια δυναμική ώθηση στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και στον υποψήφιο της, κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, την τρίτη από τις τέσσερις ημέρες του συνεδρίου.

Η εμφάνιση της Γουίνφρεϊ έγινε πριν από την κεντρική ομιλία του Γουόλς, ο οποίος αποδέχθηκε επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τη θέση του αντιπροέδρου. Η πρώην παρουσιάστρια επικεντρώθηκε σε ένα μήνυμα ενότητας, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους της Χάρις και του Γουόλς, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς.

«Όταν ένα σπίτι καίγεται, δεν ρωτάμε για τη φυλή ή τη θρησκεία του ιδιοκτήτη, δεν αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο σύντροφός του ή πώς ψήφισε. Όχι. Απλώς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον σώσουμε», τόνισε. Σε ένα σαφές υπονοούμενο προς τον Βανς, πρόσθεσε: «Και αν το σπίτι ανήκει σε μια κυρία με γάτες που δεν έχει παιδιά, τότε προσπαθούμε να σώσουμε και τη γάτα».

Τα σχόλια αναφέρονταν σε μια συνέντευξή του το 2021, στην οποία ο Βανς είχε χαρακτηρίσει τους Δημοκρατικούς πολιτικούς ως «μια παρέα άτεκνων κυριών με γάτες που είναι δυσαρεστημένες με τη ζωή τους και τις επιλογές που έκαναν, και θέλουν να κάνουν όλη τη χώρα δυστυχισμένη επίσης». Τα σχόλια αυτά, που επανήλθαν στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για τον Βανς ως υποψήφιό του, και επικρίθηκαν έντονα.

Η Γουίνφρεϊ αυτοπροσδιορίστηκε ως ανεξάρτητη

Η δισεκατομμυριούχος των media έχει κρατήσει αποστάσεις από την πολιτική τα τελευταία χρόνια. Το 2007 είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία. Η Γουίνφρεϊ, που θεωρούσε τον Ομπάμα φίλο της καθώς οι δυο τους είχαν κοινές πολιτικές καταβολές στο Σικάγο, είχε διοργανώσει εκδηλώσεις για την ενίσχυση της καμπάνιας του και είχε προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της στην Αϊόβα.

Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης, η Γουίνφρεϊ αυτοπροσδιορίστηκε ως ανεξάρτητη, καλώντας τους υπόλοιπους ψηφοφόρους με παρόμοιες απόψεις να στηρίξουν τους Δημοκρατικούς τον Νοέμβριο. «Βλέπετε μπροστά σας μια εγγεγραμμένη ανεξάρτητη που είναι περήφανη να ψηφίζει ξανά και ξανά, γιατί είμαι Αμερικανίδα, και αυτό κάνουν οι Αμερικανοί», είπε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.