Κοσμος

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 σοροί και εντοπίστηκε και ο πέμπτος νεκρός αγνοούμενος

6 συνολικά τα θύματα του μοιραίου ναυαγίου - Αγνοείται ακόμη ένας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 σοροί και εντοπίστηκε και ο πέμπτος νεκρός αγνοούμενος
Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 σοροί και εντοπίστηκε και ο πέμπτος νεκρός αγνοούμενος © EPA/IGOR PETYX

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 σοροί και εντοπίστηκε και ο πέμπτος νεκρός αγνοούμενος 

Οι υποβρύχιες έρευνες στο κουφάρι του κότερου Bayesian οδήγησαν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, στην ανακάλυψη 5 πτωμάτων στο μοιραίο ναυάγιο στη Σικελία, εκ των οποίων τα 4 ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στην ξηρά, ενώ ένα πέμπτο βρέθηκε μέσα στο σκάφος.

Δεν έγιναν ακόμη γνωστές οι ταυτότητες όλων, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Ιταλικού Τύπου, τα τέσσερα θύματα του ναυαγίου ως τώρα είναι ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και την κόρη του Χάνα.

Η σορός του σεφ του γιοτ, Recaldo Thomas, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους τη Δευτέρα.

Four bodies recovered from sunken yacht off Italy's coast

Εντατικές έρευνες στη Σικελία

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοουμένου θα συνεχιστούν από σπηλαιοδύτες και με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου υποβρύχιου ρομπότ, ενώ στην περιοχή έφτασε και κλιμάκιο δυτών που το 2012 έδρασε στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο είχε μισοβυθιστεί στην ακτή της νήσου Giglio της Τοσκάνης.

Παράλληλα με την αναζήτηση των αγνοουμένων, η εισαγγελική αρχή του Termini Imerese ξεκινά τον κύκλο των ανακρίσεων, και σήμερα ο Ιταλικός Τύπος τόνισε πως η Εισαγγελία ανέκρινε τον καπετάνιο του Bayesian για περισσότερες από δύο ώρες. Στόχος είναι η περισυλλογής στοιχείων για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού, εφόσον μέχρι στιγμής δεν αποκλείεται κανένα σενάριο. Μάλιστα, από τα νέα στοιχεία προκύπτει πως το ιστιοφόρο Bayesian βυθίστηκε ταχύτατα, μέσα σε διάστημα περίπου 5 λεπτών, σύμφωνα με δήλωση των Ιταλικών Αρχών στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Η έρευνα ήταν δύσκολη για τις ομάδες διάσωσης, οι οποίες δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν το κύτος του σκάφους. Μόλις διέρρηξαν το κύτος, η περαιτέρω έρευνα παρεμποδίστηκε από έπιπλα και συντρίμμια.

Στο λιμάνι του Πορτικέλο, το πλήθος που αυξανόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας παρακολουθούσε σιωπηλό και κάποιοι δάκρυζαν καθώς οι σοροί μεταφέρονταν στην ξηρά.Η έρευνα, η οποία θα οδηγήσει στη δημοσίευση έκθεσης για το περιστατικό σε εύθετο χρόνο, θα εξετάσει όλες τις σχετικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της σταθερότητας και της λειτουργίας του σκάφους. Θα εξετάσει επίσης τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.