Κοσμος

Worldcoin: Ο Σαμ Άλτμαν θέλει τα βιομετρικά σου στοιχεία και πληρώνει σε κρυπτονομίσματα

Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι έχουν εγγραφεί και έχουν σαρώσει την ίριδά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σαμ Άλτμαν
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI και συνιδρυτής του Worldcoin, Σαμ Άλτμαν © ΕΡΑ/JOHN G. MABANGLO

Worldcoin: Ο Σαμ Άλτμαν θέλει τα βιομετρικά σου στοιχεία και πληρώνει σε κρυπτονομίσματα

Το αμφιλεγόμενο πρότζεκτ Worldcoin του Σαμ Άλτμαν, το οποίο έχει ως στόχο να σαρώνει τις ίριδες των ματιών των χρηστών με αντάλλαγμα την πληρωμή τους σε κρυπτονόμισμα, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ορισμένων κυβερνήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Why Sam Altman's Worldcoin needs your biometric data | DW Business

Ο Σαμ Άλτμαν ελπίζει ότι το Worldcoin θα μετριάσει τις απάτες από bots και χάκερ

Το Worldcoin, το οποίο συνδυάζει τα κρυπτονομίσματα με τα βιομετρικά στοιχεία, επιδιώκει να διαχειριστεί έναν κίνδυνο που ενέχει η ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν κάποιος είναι άνθρωπος ή ρομπότ στο μέλλον;

Από το 2023 που κυκλοφόρησε το Worldcoin, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί και έχουν σαρώσει την ίριδά τους, με αντάλλαγμα μια ψηφιακή ταυτότητα και δωρεάν κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια συσκευή για να σαρώσει τις ίριδες και να επιβεβαιώσει την ταυτότητά τους.

Ο Σαμ Άλτμαν, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI και συνιδρυτής του Worldcoin, ελπίζει ότι το πρότζεκτ του θα μετριάσει τις απάτες και τις παραβιάσεις που προκαλούνται από bots και χάκερς. Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα απορρήτου ανησυχούν για τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων και την προστασία των χρηστών.

Το Worldcoin έχει τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο σε τουλάχιστον 14 χώρες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Rest of World, το Worldcoin έχει τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο σε τουλάχιστον 14 χώρες σε τρεις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Κορέας και της Χιλής. Μέχρι στιγμής, μόνο η Κένυα – μια από τις πρώτες χώρες όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το έργο – έχει ολοκληρώσει την έρευνά της μετά από ένα χρόνο αναστολής του.

Σε συνέντευξή του στην WSJ, ο επικεφαλής υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του Worldcoin, Ντέιμιαν Κίραν, δήλωσε ότι αυτές οι αντιδράσεις ήταν αναπόφευκτες και ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η εταιρεία έχει μόνο συμφωνήσει να επιβεβαιώνει ότι τα άτομα που εγγράφονται είναι ενήλικα, αφού εντοπίστηκαν και ανήλικοι χρήστες στην Πορτογαλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.