Κοσμος

Άντριου Τέιτ: Επιδρομή στα σπίτια του στη Ρουμανία

Η αστυνομική έρευνα εναντίον του διαβόητου μισογύνη διευρύνεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες νομικές περιπέτειες για τον Άντριου Τέιτ
© EPA / BOGDAN CRISTEL

Νέες περιπέτειες με τον Νόμο για τον Άντριου Τέιτ

Η ρουμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια του διαβόητου μισογύνη influencer Άντριου Τέιτ στο πλαίσιο έρευνας για νέες κατηγορίες εναντίον του.

Όπως είναι γνωστό, ο Τέιτ ανέμενε ήδη να δικαστεί για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, αλλά ενδεχομένως τώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες για σεξ με ανήλικους και εμπορία ανηλίκων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και προσπάθεια επηρεασμού μαρτύρων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν, οι οποίοι έχουν τεράστιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αρνηθεί όλες τις προηγούμενες κατηγορίες εναντίον τους.

Κρατήθηκαν για πρώτη φορά στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο του 2022 και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από κατ' οίκον περιορισμό τον Αύγουστο του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της DIICOT, της ειδικής εισαγγελικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ρουμανίας, τέσσερις κατοικίες ερευνήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Βουκουρέστι και στην επαρχία Ιλφόβ.

Εννοείται ότι την εξέλιξη σχολίασε ο influencer με μία ανάρτηση στο X (πρώην Twitter): «Το Matrix είναι πραγματικό. Και έχουν ένα δοκιμασμένο και αληθινό εγχειρίδιο του παιχνιδιού του. Η συκοφαντία είναι το νούμερο ένα εργαλείο τους και η διαδικασία είναι η τιμωρία. Αλλά δυστυχώς γι' αυτούς, το καλό πάντα κερδίζει στο τέλος».

Ο Άντριου Τέιτ αυτοπροσδιορίζεται ως μισογύνης και στο παρελθόν είχε απαγορευτεί από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επειδή εξέφραζε μισογυνιστικές απόψεις.

Έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν στοιχεία εναντίον του και ότι υπάρχει συνωμοσία για να τον φιμώσουν.

Οι αδελφοί Τέιτ, πρώην kickboxers που έχουν διπλή υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ, κατηγορούνται για εκμετάλλευση γυναικών μέσω μιας επιχείρησης περιεχομένου για ενήλικες, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, λειτουργούσε ως εγκληματική ομάδα. Δύο γυναίκες Ρουμάνες συνεργάτιδες κατονομάστηκαν επίσης μαζί με τα αδέρφια σε κατηγορητήριο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ εντοπίστηκαν επτά φερόμενα θύματα. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδέλφια καταζητούνται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με ξεχωριστά και άσχετα σεξουαλικά αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν εκεί.

Με πληροφορίες από ΒΒC.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.