Κοσμος

Μάικ Λιντς: Οι τελευταίες ώρες του μεγιστάνα και το ναυάγιο στη Σικελία

Τι συνέβαινε στη ζωή του «Μπιλ Γκέιτς» της Βρετανίας και τι γιόρταζε εκείνη τη μέρα της βύθισης του σούπερ γιοτ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όσα αποκαλύπτει δημοσιογράφος των Sunday Times που είχε έρθει κοντά με τον μεγιστάνα τεχνολογίας Μάικ Λιντς για το ναυάγιο

Ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ο οποίος αθωώθηκε από τις κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία μόλις δύο μήνες πριν εξαφανιστεί μετά το ναυάγιο του superyacht στο οποίο επέβαινε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, βίωνε μια σειρά συναισθημάτων μετά το τέλος της μακράς νομικής του περιπέτειας, σύμφωνα με δημοσιογράφο που είχε μιλήσει με τον Λιντς για το θέμα και λίγο πριν ο επιχειρηματίας κηρυχτεί αγνοούμενος μετά το τραγικό ναυάγιο.

Παρόλο που ήταν «προφανώς απίστευτα ευγνώμων και ευτυχισμένος», μετά την ξαφνική αλλαγή της τύχης του, ο επιχειρηματίας εξακολουθούσε επίσης να «παλεύει να αποδεχτεί» τη νέα του πραγματικότητα, αποκάλυψε στο PEOPLE ο Danny Fortson - ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον Lynch μετά την αθώωσή του για την εφημερίδα The Sunday Times.  Πίσω στο 2018, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καλιφόρνια απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Λιντς για διάφορες κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας, σύμφωνα με το Associated Press και το BBC. Το κατηγορητήριο αφορούσε την πώληση –το 2011- της Autonomy, της εταιρείας λογισμικού που ίδρυσε, η οποία πωλήθηκε έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Hewlett Packard, σύμφωνα με το AP.

Ωστόσο, η δίκη δεν ξεκίνησε πριν από το 2024, επειδή ο Λιντς πάλευε για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες επί χρόνια μετά την απαγγελία κατηγοριών, ανέφερε το BBC. Τον Ιούνιο, ο Λιντς αθωώθηκε και για τις 15 κατηγορίες.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου, ο Λιντς μίλησε με τον Fortson για την ετυμηγορία, λέγοντας ότι αισθάνθηκε σαν να του δόθηκε μια «δεύτερη ζωή». Παρ’ όλα αυτά ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι μέσα στον Αύγουστο και όταν μίλησε με τον επιχειρηματία, εκείνος εξακολουθούσε να είναι ακόμη «σε κατάσταση σοκ».

Ο Φόρτσον σημειώνει ότι ο Λιντς αντιμετώπιζε αρχικά πάνω από δώδεκα κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν σε 25 χρόνια φυλάκισης. «Δεδομένης της ηλικίας του και κάποιων προβλημάτων υγείας, ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι πιθανότατα θα πέθαινε στη φυλακή στην Αμερική», λέει ο δημοσιογράφος.

Και την τελευταία δεκαετία, ο Φόρτσον λέει ότι ο Λιντς «έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του... κάτω από αυτό το βαρύ σύννεφο που σκέπαζε κάθε δραστηριότητά του». Στη συνέχεια, χάρη σε μια ετυμηγορία, όλα άλλαξαν εν ριπή οφθαλμού.

«Απλώς πάλευε πραγματικά να το αντιμετωπίσει», μοιράζεται ο δημοσιογράφος. «Ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένος και πολύ ευγνώμων, ωστόσο όλη αυτή η υπόθεση και οι ισχυρισμοί σοβούσαν για πάνω από μια δεκαετία».

«Η τρομερή ειρωνεία είναι ότι όταν καθίσαμε μαζί τον περασμένο μήνα, ξεκαθάρισε ότι ένιωθε ότι είχε κερδίσει μια νέα ευκαιρία στη ζωή», » έγραψε.

Ο δικηγόρος Κρίστοφερ Μορβίλο, που εκπροσώπησε τον Λιντς στην υπόθεση απάτης, η σύζυγός του Νέντα, καθώς και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του Τζούντι αγνοούνται επίσης.

Μια πηγή προσκείμενη στους επιζώντες επιβεβαίωσε ότι ο Λιντς γιόρταζε την αθώωσή του όταν το γιοτ βυθίστηκε νωρίς το πρωί της 19ης Αυγούστου.

Η ιταλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι 22 άτομα βρίσκονταν στο Bayesian, ένα βρετανικό γιοτ 56 μέτρων (183 πόδια) που είχε αγκυροβολήσει μισό μίλι από τις ακτές του Porticello όταν χτυπήθηκε από ξαφνική καταιγίδα.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα αγνοούμενα θύματα της βύθισης του γιοτ στη Σικελία

Από το περιστατικό, ένα άτομο, που αναγνωρίστηκε ως μάγειρας του σκάφους, βρέθηκε νεκρό κοντά στο γιοτ. Επιπλέον, 15 άτομα έχουν διασωθεί, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Λιντς, Angela Bacares.

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, τοπικές πηγές δήλωσαν ότι πολλές από τις έρευνες πιστεύουν ότι οι αγνοούμενοι πιθανολογείται ότι είναι νεκροί και παγιδευμένοι στο αμπάρι ή στις καμπίνες τους, αν και οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, ενώ οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη.

Με στοιχεία από Sunday Times, People.com