Κοσμος

Κάμαλα Χάρις: Επίσημα η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών

Επιβεβαιώθηκε στο συνέδριό του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμαλα Χάρις: Επίσημα η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών - Επιβεβαιώθηκε στο συνέδριό του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο

Το Δημοκρατικό κόμμα επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου, κάτι που θεωρείτο απλά τυπικότητα, στο συνέδριό του στο Σικάγο χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα).

Οι σύνεδροι από όλες τις αμερικανικές πολιτείες και περιοχές για ακόμη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της Κάμαλα Χάρις  στην ψηφοφορία, με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, και φόντο μουσική, φωτορυθμικά, σύντομες ομιλίες και πολλούς πανηγυρισμούς στο United Center.

Ήταν η βραδιά των Ομπάμα, με τον πρώην πρόεδρο και την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ να ξεσηκώνουν τους συνέδρους με τις τοποθετήσεις τους.

Ήταν δεδομένο ότι η κυρία Χάρις θα λάμβανε το χρίσμα της παράταξης, έπειτα από ψηφοφορίες που έγιναν ψηφιακά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η αντιπρόεδρος, σε εκστρατεία στο Μιλγουόκι, συμμετείχε στη διαδικασία ψηφιακά. Τόνισε ότι την τιμά η υποψηφιότητα.

Αναμένεται να εκφωνήσει μεγάλη ομιλία στο μεγάλε φινάλε του συνεδρίου, που είχε σκοπό να δώσει ώθηση στο κόμμα καθώς η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ έχει πλέον εισέλθει στους τελευταίους της μήνες.

Μπαράκ Ομπάμα: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για την πρόεδρο Χάρις

Η Αμερική είναι «έτοιμη» για «την πρόεδρο Κάμαλα Χάρις», έκρινε χθες Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα) ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο βήμα του συνεδρίου της παράταξής του, καθώς οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται να στέψουν την αντιπρόεδρο της χώρας υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Και «η Κάμαλα Χάρις είναι έτοιμη για τη δουλειά», είναι κάποια «που πέρασε όλη της τη ζωή μαχόμενη γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη να ακουστούν», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, που εκφώνησε ομιλία με πολλές αιχμές εναντίον του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ άλλων ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι το «σίκουελ» μιας ακόμη θητείας του Τραμπ θα ήταν χειρότερο και από την πρώτη τετραετία, αφού θα έφερνε ακόμα περισσότερο χάος. 

«Είναι ένας 78χρονος δισεκατομμυριούχος που δεν έχει πάψει να γκρινιάζει για τα προβλήματά του» εδώ και εννέα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά για τον Τραμπ, κάνοντας ειδική αναφορά στα παιδιάστικα παρατσούκλια που χρησιμοποιεί ο Τραμπ, τις «τρελές θεωρίες συνωμοσίας του» και την αλλόκοτη εμμονή του το μέγεθος του κοινού σε κάθε του συγκέντρωση.

Τέλος, προσάρμοσε εξάλλου το παλιό του σλόγκαν «Yes, we can» («ναι, μπορούμε») στην υποψήφια Χάρις, διαβεβαιώνοντας πως «ναι, μπορεί» να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές στις ΗΠΑ.