Κοσμος

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί» λέει η ιταλική ακτοφυλακή

Τα σενάρια του να βρίσκονται ακόμα μέσα στο σκάφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ποτέ μη λές ποτέ, αλλά οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί» λέει η ιταλική ακτοφυλακή
Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ποτέ μη λές ποτέ, αλλά οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί» λέει η ιταλική ακτοφυλακή © EPA/IGOR PETYX

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι - Τα σενάρια του να βρίσκονται ακόμα μέσα στο σκάφος

Οι έξι αγνοούμενοι επιβάτες του γιοτ το πιθανότερο να είναι νεκροί, λέει η ιταλική ακτοφυλακή, μία μερά το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στο Παλέρμο της Ιταλίας. Οι έξι αγνοούμενοι επιβάτες του γιοτ θεωρούνται νεκροί, καθώς οι προσπάθειες αναζήτησης συνεχίζονται.

Ο Vincenzo Zagarola της ιταλικής ακτοφυλακής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι «η δραστηριότητα έρευνας και διάσωσης από τη θάλασσα και τον αέρα στο Παλέρμο συνεχίζεται εδώ και περίπου 36 ώρες».

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ποτέ μη λές ποτέ, αλλά οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί» λέει η ιταλική ακτοφυλακή 

«Φυσικά, δεν αποκλείουμε να μην βρίσκονται μέσα στο σκάφος, αλλά γνωρίζουμε ότι το σκάφος βυθίστηκε γρήγορα», είπε, προσθέτοντας ότι “υποθέτουμε ότι οι έξι αγνοούμενοι μπορεί να μην πρόλαβαν να βγουν από το σκάφος».

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να είναι ζωντανοί, απάντησε: «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ζωντανοί: «Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά λογικά η απάντηση θα πρέπει να είναι όχι».

Devastating tornado struck the coast of Palermo in Italy, caused  the sinking yacht Bayesian

Το πολυτελές κότερο υπό βρετανική σημαία με 22 επιβάτες βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από τη Βόρεια ακτή της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Τσεφαλού. Σύμφωνα με το Ιταλικό Λιμενικό Σώμα, στο ιστιοφόρο επέβαιναν 12 τουρίστες και 10 μέλη του πληρώματος.

Το ιστιοφόρο φαίνεται να ναυάγησε μέσα σε λίγα λεπτά αφού ανεμοστρόβιλος έσπασε το κατάρτι, προκαλώντας την ανισορροπία του σκάφους και την σχεδόν άμεση βύθισή του. Ενδεχομένως λοιπόν οι επιβαίνοντες να αιφνιδιάστηκαν από το ραγδαίο φαινόμενο.

Σύμφωνα με το BBC, ο έκτος επιβάτης που αγνοείται μετά τη βύθιση του σκάφους Bayesian στα ανοικτά της Σικελίας είναι η Νέντα Μορβίλο. Η Μορβίλο, σχεδιάστρια κοσμημάτων, είναι η σύζυγος ενός άλλου αγνοούμενου επιβάτη, του Κρις Μορβίλο. Ο ίδιος είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance.

Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται είναι τα εξής:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.