Κοσμος

Ο βοηθός του Μάθιου Πέρι τον είχε ξαναβρεί αναίσθητο στο σπίτι του δύο φορές πριν τον θάνατό του

Αποκάλυψε ότι έκανε στον ηθοποιό συνολικά έξι με οκτώ ενέσεις κεταμίνης την ημέρα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο βοηθός του Μάθιου Πέρι τον είχε ξαναβρεί αναίσθητο στο σπίτι του δύο φορές πριν τον θάνατό του

Ο προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι, Κένεθ Ιγουαμάσα παραδέχτηκε ότι είχε βρει τον ηθοποιό αναίσθητο στο σπίτι του, πολλές φορές τις εβδομάδες πριν τον θάνατό του.

Ο Ιγουαμάσα ήταν εκείνος που χορήγησε την τελευταία δόση κεταμίνης στον σταρ, ενώ πρόσφατα ομολόγησε την ενοχή του. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι έκανε στον Μάθιου Πέρι συνολικά έξι με οκτώ ενέσεις την ημέρα, που περιείχαν σημαντική ποσότητα κεταμίνης. Όπως ανέφερε, είχε βρει τον Πέρι αναίσθητο στο σπίτι του τουλάχιστον δύο φορές τον Οκτώβριο, λίγο καιρό πριν τον θάνατό του.

Ο διάσημος ηθοποιός της σειράς «Τα Φιλαράκια» άφησε την τελευταία του πνοή στο τζακούζι του, σε ηλικία 53 ετών, μετά από χρήση του εν λόγω φαρμάκου. Ο εθισμός του Πέρι στην κεταμίνη οδήγησε τις έρευνες σε ένα «ευρύ εγκληματικό δίκτυο» που προμήθευε στον ίδιο και σε άλλους την ουσία.

Οι τελευταίες ώρες πριν τον θάνατό του Μάθιου Πέρι

Οι τελευταίες στιγμές του Μάθιου Πέρι λίγο πριν πεθάνει από υπερβολική δόση κεταμίνης αποκαλύπτονται από τη δικογραφία και τις καταθέσεις όσων συνελήφθησαν και εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Πέρι έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση, ενώ είχε αναπτύξει επικίνδυνη εξάρτηση από το φάρμακο, γεγονός που οδήγησε στη δίωξη πέντε ατόμων σε σχέση με τον θάνατό του, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του βοηθού και ενός γιατρού που του προμήθευε την ουσία.

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, προσωπικός βοηθός του Perry, και ο Δρ. Σαλβαδός Πλασέντσια είναι μεταξύ αυτών που κατηγορούνται. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Πλασέντσια φέρεται να δήλωσε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι ήταν «πολύ προχωρημένος στην εξάρτησή του» την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να του πουλά κεταμίνη μέσω του Ιγουαμάσα.

Ο βοηθός του, Ιγουαμάσα, 59 ετών, δήλωσε ένοχος στις 7 Αυγούστου για διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο και παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένα εγχύσει στον Perry κεταμίνη χωρίς ιατρική εκπαίδευση. Τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν τη συμφωνία Ιγουαμάσα αποκαλύπτουν το βάθος του εθισμού του Πέρι. Ο Ιγουαμάσα κατηγορείται ότι έδωσε κεταμίνη στον Πέρι την ημέρα του θανάτου του στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ., ενώ ο Πέρι παρακολουθούσε ταινία.

«Περίπου 40 λεπτά αργότερα, ο Πέρι ζήτησε από τον Ιγουαμάσα να ετοιμάσει το τζακούζι και του είπε, 'κάνε μου μια μεγάλη δόση,' αναφερόμενος σε ακόμη μια ένεση κεταμίνης» σύμφωνα με το έγγραφο.

Μετά την τρίτη ένεση μέσα σε έξι ώρες, ο Ιγουαμάσα πήγε για δουλειές. Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Πέρι πεσμένο μπρούμυτα στην πισίνα.

Ο Ιγουαμάσα ενημέρωσε τις αρχές ότι άρχισε να εγχέει κεταμίνη στον Πέρι περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι είχε γνωρίσει τον Πλασέντσια γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Πλασέντσια φέρεται να πούλησε στον Πέρι υγρή κεταμίνη και παστίλιες κεταμίνης.

Ο Πλασέντσια, 42 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για διανομή κεταμίνης. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Ο δικηγόρος του δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Πλασέντσια δίδαξε τον Ιγουαμάσα πώς να χορηγεί την κεταμίνη μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που ο Ιγουαμάσα δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Ο Πέρι έδωσε οδηγίες στον Ιγουαμάσα να μείνει σε επαφή με τον Πλασέντσια για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια. Η συμφωνία ομολογίας περιλαμβάνει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μεταξύ του Πλασέντσια και του Ιγουαμάσα για να κανονίσουν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Πέρι είχε μιλήσει για το πρόβλημα εθισμού του

Ο Πέρι, που έγινε διάσημος μέσω της αγαπημένης σειράς «Τα Φιλαράκια» ήταν ανοιχτός για τα προβλήματα εθισμού του. Στην αυτοβιογραφία του, ο Πέρι έγραψε ότι «έπρεπε να είχε πεθάνει» μετά από χρόνια εθισμού και ότι η νηφαλιότητά του του έδωσε σκοπό στη ζωή. Το 2013, ο Πέρι βραβεύτηκε με το βραβείο Champion of Recovery από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου. Την ίδια χρονιά, μετέτρεψε την κατοικία του στο Μαλιμπού σε σπίτι για νηφάλιους, το οποίο λειτούργησε για δύο χρόνια.

«Έχω πει εδώ και καιρό: Όταν πεθάνω, δεν θέλω το Friends να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί», είπε ο Πέρι έναν χρόνο πριν πεθάνει. «Θέλω -η βοήθεια προς τους ανθρώπους- να είναι το πρώτο πράγμα που θα αναφερθεί. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου για να το αποδείξω».