Κοσμος

«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις

Οι οπαδοί της τραγουδίστριας κατηγορούν τον υποψήφιο πρόεδρο για διασπορά ψευδών ειδήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις
Πολλές από τις φωτογραφίες των Swifties φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης © Χ/akafacehots

«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με αναρτήσεις του στο Truth Social.

Οι Swifties κατηγορούν τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Μετά την φωτογραφία που ανέβασε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις να μιλάει μπροστά από ένα σφυροδρέπανο στο συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει οπαδό του την Τέιλορ Σουίφτ, υπονοώντας ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της τραγουδίστριας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών ανάρτησε το μήνυμα «I accept!» μαζί με τις εικόνες, οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα και πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Swifties for Trump»: Ο Ντόναλντ Τραμπ «κερδίζει» τους οπαδούς της Τέιλορ Σουίφτ με fake αναρτήσεις
©realDonaldTrump/Truth Social

Η δημοσίευση προκάλεσε αντιδράσεις από τους θαυμαστές της Σουίφτ, γνωστούς ως Swifties, που κατηγόρησαν τον Τραμπ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η τραγουδίστρια δεν έχει στηρίξει κανέναν υποψήφιο για τις εκλογές του 2024, αλλά είχε υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος. Η 34χρονη ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την υποστήριξή της σε κάποιον από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ.

Μία από τις εικόνες που μοιράστηκε ο Τραμπ έδειχνε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια με τη φράση: «Swifties for Trump». Η δημοσίευση φαίνεται να είχε την ένδειξη «σατιρικό» και συνοδευόταν από έναν τίτλο που έλεγε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά την αποτροπή της επίθεσης της ISIS στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ».

Μια άλλη αναδημοσιευμένη εικόνα μιμούνταν μια αφίσα στρατολόγησης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του Uncle Sam με αυτό της Τέιλορ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις Ντόναλντ Τραμπ».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Meteor (@themeteor)

Το NBC News ανέφερε ότι δύο από τις εικόνες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ παρουσιάζουν πραγματικές γυναίκες που είναι υποστηρίκτριές του. Η Τέιλορ Σουίφτ είχε στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ από την αστυνομία.

«Αφού υποκινήσατε τις φλόγες της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας σας, έχετε το θράσος να προσποιείστε ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσετε με βία; Θα σας διώξουμε τον Νοέμβριο» είχε γράψει στο Twitter/X. Νωρίτερα φέτος, το BBC ανακάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικονίζουν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ. Δεν υπήρχαν αποδείξεις που να συνδέουν τις εικόνες με την καμπάνια του Τραμπ.

Οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ έχουν πολιτικοποιηθεί σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο. Αμέσως αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του και ενέκρινε την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, μια μεγάλη ομάδα θαυμαστών της Σουίφτ σχημάτισε μια κοινότητα με την ονομασία «Swifties for Kamala », η οποία δεν συνδέεται με την τραγουδίστρια. Η ομάδα, η οποία έχει κινητοποιήσει τους θαυμαστές της Σουίφτ για να βοηθήσουν στην εκλογή της Χάρις και άλλων υποψηφίων των Δημ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.