Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: «Έκανα λάθη, στηρίξτε την Χάρις, ο Τραμπ είναι loser»

Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών
Ο Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών © EPA

Τζο Μπάιντεν: Επίθεση στον Τραμπ - Τον χαρακτήρισε «κακοποιό» και «loser» - Με δάκρυα στα μάτια στο συνέδριο των Δημοκρατικών ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) τους ψηφοφόρους να εκλέξουν πρόεδρο της χώρας την Κάμαλα Χάρις, και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό».

Ο Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ρεπουμπλικανού προκατόχου του, τον οποίο αποκάλεσε και «loser», ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της παράταξής του στο Σικάγο.

WATCH: Biden calls Trump 'loser' who is 'dead wrong' about America at 2024 DNC

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

WATCH: Crowd chants 'Thank you Joe' before Biden's speech at 2024 Democratic National Convention
Biden wins huge ovation at Democratic convention farewell | AFP

Ο απερχόμενος πρόεδρος, που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, η υποψηφιότητα της οποίας θα επικυρωθεί απλώς τυπικά στο συνέδριο. Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε νωρίτερα «αιωνίως ευγνώμων» στον Μπάιντεν.

Biden tears up at DNC: 'I've given my heart and soul to our nation' | FOX 5 News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.