Κοσμος

Ναυάγιο στην Ιταλία: Μεταξύ των 6 αγνοουμένων ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς

Ποιος είναι ο «Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας» που τα ίχνη του αγνοούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναυάγιο στην Ιταλία: Μεταξύ των 6 αγνοουμένων ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς
Ναυάγιο στην Ιταλία: Μεταξύ των 6 αγνοουμένων ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς

Ιταλία: 6 αγνοούμενοι στο ναυάγιο στη Σικελία - Ποιος είναι ο «Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας» που τα ίχνη του αγνοούνται 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έξι άνθρωποι αγνοούνται, αφότου ένα πολυτελές γιοτ επλήγη από μια σφοδρή καταιγίδα και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της πρωτεύουσας τoυ Παλέρμοι στην Ιταλία σήμερα, έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Μεταξύ των αγνοουμένων στην Ιταλία είναι ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, ανέφερε ένα πρόσωπο με γνώση της επιχείρησης διάσωσης. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις, διασώθηκε, διευκρίνισε μια άλλη πηγή.

Το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο, το υπό βρετανικής σημαίας Bayesian, βυθίστηκε με 22 επιβαίνοντες λίγο πριν από τα ξημερώματα, έγινε γνωστό σε μια ανακοίνωση από την ακτοφυλακή.

Οι αγνοούμενοι είναι βρετανικής, αμερικανικής και καναδικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μεταξύ των 15 διασωθέντων είναι ένα παιδί ηλικίας 1 έτους.

Οι καιρικές συνθήκες στην Ιταλία

«Επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Αναμενόταν κακοκαιρία, όχι όμως σε αυτό το μέγεθος», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματικός του λιμενικού.

Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπειτα από εβδομάδες ζέστης.

Οκτώ από τους διασωθέντες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Six Missing, One Dead After Luxury Superyacht Sinks In Italy | 10 News First

Η Σάρλοτ, μια Βρετανίδα επιβάτισσα ηλικίας 35 ετών, η οποία ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, με συναδέλφους από μια λονδρέζικη επιχείρηση και φίλους, περιέγραψε πως έχασε την κόρη της «για δύο δευτερόλεπτα» ενώ είχαν πέσει στο νερό, προτού καταφέρει και την πιάσει.

«Την έσφιξα αμέσως στην αγκαλιά μου, μέσα στη μανία των κυμάτων. Πολλοί φώναζαν. Ευτυχώς, η σωσίβια λέμβος άνοιξε και 11 από εμάς ανεβήκαμε εκεί», περιέγραψε η ίδια στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Η γυναίκα και το μωρό της νοσηλεύονται, όμως δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Μεταξύ των διασωθέντων, στην πλειονότητά τους Βρετανοί, βρίσκονται επίσης δύο Γάλλοβρετανοί, ένας Σριλανκέζος, ένας Νεοζηλανδός και ένας Ιρλανδός, μεταδίδουν ΜΜΕ.

Ο καπετάνιος ενός σκάφους που έπλεε κοντά στο Bayesian είπε στο Reuters ότι όταν η καταιγίδα έπληξε την περιοχή, εκείνος άναψε τη μηχανή για να μπορέσει να κρατήσει υπό έλεγχο το πλοίο και να αποφύγει μια σύγκρουση με το ιστιοφόρο.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερό το σκάφος και αφότου τελείωσε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε πως το πλοίο πίσω μας είχε χαθεί», περιέγραψε ο Κάρστεν Μπόρνερ σε δημοσιογράφους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3juijxyulqp)

Το άλλο σκάφος «διαλύθηκε πάνω στο νερό και κατόπιν βυθίστηκε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος είπε ότι το πλήρωμά του βρήκε στη συνέχεια ορισμένους από τους επιζώντες σε μια σωσίβια λέμβο, μεταξύ αυτών τρεις που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και «ένα μικρό μωρό και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη» και τους μετέφερε στο πλοίο του προτού τους παραλάβει το λιμενικό σώμα.

Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ναυαγίου.

Ποιος είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς

Ο Μάικ Λιντς, ο εκατομμυριούχος της πληροφορικής που αγνοείται μετά τη βύθιση ενός υπερπολυτελούς σκάφους στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα επιχειρηματία από το Ηνωμένο Βασίλειο που δημιούργησε μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε φαινομενικά υποχρεωτικές περιγραφές του ως «ο Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας», αλλά, στην πραγματικότητα, η ιστορία του διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από εκείνη του ιδρυτή της Microsoft.

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν, ο 59χρονος απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά της εταιρείας του, Autonomy, ύψους 11,1 δισ. δολαρίων από τον κολοσσό της Silicon Valley Hewlett-Packard το 2011, μια υπόθεση που φοβόταν ότι θα κατέληγε με τον θάνατό του στη φυλακή λόγω μιας πάθησης των πνευμόνων.

«Έχω διάφορα ιατρικά πράγματα που θα καθιστούσαν πολύ δύσκολη την επιβίωσή μου», δήλωσε ο Lynch στους Sunday Times τον περασμένο μήνα. «Αν αυτό είχε πάει στραβά, θα ήταν το τέλος της ζωής όπως την έχω γνωρίσει με κάθε έννοια».

Γεννημένος στην Ιρλανδία, ο Λιντς μεγάλωσε κοντά στο Chelmsford του Essex, όπου η μητέρα του ήταν νοσοκόμα και ο πατέρας του πυροσβέστης.

Σπούδασε φυσική, μαθηματικά και βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, και τελικά ειδικεύτηκε στην προσαρμοστική αναγνώριση προτύπων. Η διδακτορική του διατριβή φέρεται να είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ερευνητικά έργα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Αφού ίδρυσε μερικές πρώιμες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας -μεταξύ των οποίων μία που ειδικεύεται σε λογισμικό αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και προσώπου για την αστυνομία- δημιούργησε την Autonomy το 1996.

Το λογισμικό του χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες για την ανάλυση τεράστιων αποθηκευμένων δεδομένων και εν μέρει οφείλει την αποτελεσματικότητά του στην Μπεϋζιανή συμπερασματολογία, μια στατιστική θεωρία που επινόησε ο στατιστικολόγος, φιλόσοφος και πρεσβυτεριανός ιερέας του 18ου αιώνα Thomas Bayes.

Η αυτονομία ήταν μια σχεδόν άμεση επιχειρηματική επιτυχία. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών το 1998, και η ταχεία ανάπτυξη σε συνδυασμό με την έκρηξη των dotcom θα οδηγούσε στη μετάβαση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου η Autonomy εντάχθηκε στον FTSE 100 των κορυφαίων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.