Κοσμος

Βυθίστηκε πολυτελές ιστιοφόρο στην Ιταλία - 7 άτομα αγνοούνται

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιταλία: Βυθίστηκε πολυτελές ιστιοφόρο, υπάρχουν αγνοούμενοι - Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση

Ένα ιστιοφόρο 50 μέτρων με 22 επιβαίνοντες βυθίστηκε γύρω στις 5 το πρωί στη θάλασσα στα ανοικτά του Πορτιτσέλο, στην επαρχία του Παλέρμο της Σικελίας και επτά άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Από τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος στην Ιταλία, 15 έχουν ήδη διασωθεί από περιπολικά σκάφη της ακτοφυλακής και πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού κάτω του ενός έτους. 

Ιταλία: Το ναυάγιο πιθανόν προκλήθηκε από κακοκαιρία

Το σκάφος φέρεται να βυθίστηκε εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Ansa, το σκάφος ήταν ακόμα αγκυροβολημένο μπροστά από το λιμάνι όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. Με την άγκυρα ακόμα κατεβασμένη, η καταιγίδα έσπασε το κατάρτι του ιστίου, με αποτέλεσμα το σκάφος να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

Οι δύτες της Πυροσβεστικής έχουν ήδη καταδυθεί για να φτάσουν στο κύτος, σε βάθος 49 μέτρων περίπου μισό μίλι από την ακτή. Η αστυνομία, το 118 και η πολιτική προστασία παραλαμβάνουν τους επιζώντες.

Ποιοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο που βυθίστηκε στην Ιταλία

Στο πλοίο επέβαιναν ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί Σύμφωνα με την Corriere della Sera, το σκάφος ονομάζεται Bayesian και φέρει τη βρετανική σημαία. Στο ιστιοφόρο επέβαιναν ξένοι τουρίστες που έκαναν διακοπές στη Σικελία. Κυρίως Βρετανοί, αλλά και ένας Νεοζηλανδός, ένας πολίτης της Σρι Λάνκα, δύο Αγγλογάλλοι και ένας Ιρλανδός.

Όπως αναφέρθηκε, στο ιστιοφόρο βρισκόταν και ένα μικρό παιδί, κάτω του ενός έτους, το οποίο είχε ήδη διασωθεί μαζί με τη μητέρα του (η οποία έχει κάποια επιφανειακά τραύματα). Το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του, αλλά μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων του Παλέρμο (όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες έρευνες).