Κοσμος

Ανθρωποκυνηγητό στην Ισπανία για την δολοφονία αγοριού που έπαιζε ποδόσφαιρο

Ο ύποπτος φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 18

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Iσπανία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τη δολοφονία αγοριού που έπαιζε ποδόσφαιρο

Η αστυνομία στην Ισπανία αναζητά έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού με αιχμηρό αντικείμενο σε γήπεδο ποδοσφαίρου, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση συνέβη στο Mocejón, κοντά στην πόλη Τολέδο, στην κεντρική Ισπανία, το πρωί της Κυριακής.

Ο ύποπτος, που φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 18, στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο. Ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVE δήλωσε ότι κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 10:00 τοπική ώρα. Δώδεκα περιπολίες αναζητούν τον ύποπτο και ένα ελικόπτερο έχει ενταχθεί στις έρευνες.

Το Mocejón, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 5.000 κατοίκων, πρόκειται να κηρύξει τριήμερο επίσημο πένθος, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή Castilla-La Mancha, ανήρτησε στο X: «Με μεγάλη θλίψη λαμβάνω την είδηση της δολοφονίας ενός ανηλίκου στο #Mocejón (Τολέδο) μετά από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο. Η Πολιτική Φρουρά έχει αναπτύξει ευρεία επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη.Όλη μου η αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του θανόντος, καθώς και στους κατοίκους του Mocejón».

Ο Emiliano Garcia-Page, πρόεδρος της περιφέρειας Castilla-La Mancha, δήλωσε συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Mocejón και ευχήθηκε να βρεθεί σύντομα ο δράστης. «Αυτές οι καταστάσεις είναι απαράδεκτες και πρέπει να οδηγήσουν σε μια δίκαιη τιμωρία».

Πηγή: BBC