Κοσμος

Η ημέρα που o Nτελόν έδιωξε από το σπίτι του τον Γάλλο πρόεδρο

Πίστευε ότι ο Ζισκάρ ντ' Εστέν ήταν ερωτευμένος με την σύζυγο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ημέρα που o Nτελόν έδιωξε από το σπίτι του τον Γάλλο πρόεδρο
© PICOT/Gamma-Rapho via Getty Images/Ideal Image

Αλέν Ντελόν: Η ημέρα που έδιωξε από ζήλια έναν Γάλλο πρόεδρο από το σπίτι του

Ο Αλέν Ντελόν παρότι καρδιοκατακτητής φαίνεται πως ζήλευε πολύ καθώς μια μέρα του 1974, δεν δίστασε να διώξει από το διαμέρισμά του, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ανέκδοτο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον ηθοποιό. Το 2021, όταν ήδη ζούσε για αρκετό καιρό στο απομονωμένο σπίτι του στο Douchy, ο Αλέν Ντελόν έδωσε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στο TV5 Monde. Ο άνθρωπος που είχε υποστηρίξει δημόσια τον Βαλέρι Ζισκάρ ντ' Εστέν κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 1974, εξεπλάγη όταν τον βρήκε στο σαλόνι του λίγους μήνες αργότερα.

Ο Ντελόν ανακάλυψε τον Ζισκάρ στο σπίτι με τη γυναίκα που μοιραζόταν τη ζωή του, την ηθοποιό Μιρέιγ Νταρκ. «Ήταν τρελά ερωτευμένος με τη Μιρέιγ. Μια μέρα, γύρισα σπίτι, άνοιξα την πόρτα και είχε φύγει, έτσι απλά...» εξηγεί χαμογελώντας ο Αλέν Ντελόν. «Αλλά πολλοί άνθρωποι ήταν τρελοί για τη Μιρέιγ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ντελόν, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν αυτοπροσκλήθηκε για απογευματινό τσάι στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Παρίσι και είχε μια έντονη λογομαχία με τον Αλέν Ντελόν. «Δεν νομίζω ότι έχει εκδιωχθεί ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος με αυτόν τον τρόπο. Όταν ο πατέρας μου έπεσε πάνω τους στο κόκκινο σαλόνι, είπε: «Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε, δέχομαι μόνο ανθρώπους που προσκαλώ στο σπίτι μου, οπότε θα σας ζητούσα να φύγετε αμέσως. Σύμφωνα με τον γιο του ηθοποιού Άντονι Ντελόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμμορφώθηκε αμέσως, χωρίς να διαφωνήσει.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο France Inter το 2022, ο Άντονι Ντελόν είπε ότι ρώτησε τον πατέρα του: «Και αν ήταν ο Ντε Γκωλ, θα έκανες το ίδιο; Υπήρξε σιωπή. Εκείνος απάντησε: «Όχι, αν ήταν ο Ντε Γκωλ, θα ήμουν πιο προσεκτικός. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο στρατηγός δεν θα είχε βρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση.

Πηγή: Huffington Post France

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.