Κοσμος

Τουρκία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη - Καμένα σπίτια και μαζικές εκκενώσεις

Η φωτιά έφτασε σε κατοικημένες περιοχές

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τουρκία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σμύρνη - Η φωτιά έφτασε σε κατοικημένες περιοχές

Mετά από μία εφιαλτική νύχτα στην Τουρκία όπου οι πυρκαγιές περικύκλωσαν την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, συνεχίζεται με την βοήθεια και των εναερίων μέσων η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεκάδες σπίτια καήκαν στα περίχωρα της πόλης ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν πάνω από 3.500 κάτοικοι.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Γεωργίας της Τουρκίας, ο οποίος βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα στην Σμύρνη. Όπως είπε το πρωί του Σαββάτου, 69 από τις 72 πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αναφερόμενος στο μπαράζ των πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την περιοχή το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, οι φωτιές στις περιοχές Bolu-Göynük, Karabük Ovacık και İzmir Yamanlar παραμένουν ενεργές. Παρά την κατάσταση, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να απειλεί την πόλη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, το Σάββατο, στην μάχη για την κατάσβεση ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα όπως φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν.


Στο πλαίσιο αυτό επικρατεί αισιοδοξία στις τοπικές αρχές, καθώς η πυρκαγιά δεν φαίνεται να επεκτείνεται περαιτέρω στον αστικό ιστό, με τα περίχωρα της Σμύρνης να μην απειλούνται όπως χθες τη νύχτα.

Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών, İbrahim Yumaklı, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «Τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν υψηλό κίνδυνο για δασικές πυρκαγιές τις επόμενες τρεις ημέρες. Είμαστε σε επιφυλακή για αυτές τις τρεις ημέρες».

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαν καταγραφεί απώλειες ανθρωπίνων ζωών, ωστόσο δεκάδες άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν με αναπνευστικά προβλήματα.