Κοσμος

Γάζα: «Πιο κοντά από ποτέ» η συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ

Ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης διεξήχθη στην Ντόχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάζα: «Πιο κοντά από ποτέ» η συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ
Γάζα: «Πιο κοντά από ποτέ» η συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ © EPA/MOHAMMED SABER

Γάζα: Κοντά σε συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ - Ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης διεξήχθη στην Ντόχα 

Οι διαμεσολαβητές στις συνομιλίες για μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων λένε ότι παρουσίασαν μια πρόταση που «μειώνει τις διαφορές» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση ότι οι συζητήσεις για την Λωρίδα της Γάζας των δύο τελευταίων ημερών στη Ντόχα ήταν «σοβαρές, εποικοδομητικές και διεξήχθησαν σε θετική ατμόσφαιρα».

Ανώτεροι αξιωματούχοι θα συναντηθούν εκ νέου στο Κάιρο πριν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας με στόχο την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας, πρόσθεσαν.γαζ

Israel-Gaza war: 'Closer than we've ever been' to ceasefire deal, says Joe Biden | BBC News

Ο Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει το Σάββατο στο Ισραήλ για να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει το Σάββατο στο Ισραήλ για να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ» σε μια κατάπαυση του πυρός, αλλά ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς εξέφρασε σκεπτικισμό.

Οι δύο τελευταίες ημέρες στη Ντόχα ήταν ίσως «οι πιο εποικοδομητικές 48 ώρες» που είχαν τα μέρη εδώ και μήνες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Η ισραηλινή ομάδα που ήταν εδώ ενδυναμώθηκε... Κάναμε μεγάλη πρόοδο στον αριθμό των ζητημάτων πάνω στα οποία εργαζόμαστε», πρόσθεσε.

Ο τελευταίος γύρος των πολύμηνων συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, άρχισε την Πέμπτη μεταξύ του Ισραήλ και των διαμεσολαβητών. Η παλαιστινιακή Χαμάς δεν συμμετείχε άμεσα στις συνομιλίες, αλλά ενημερωνόταν συνεχώς για την πρόοδο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.