Κοσμος

Πυγμαίος ιπποπόταμος έκανε το ντεμπούτο του στο Βερολίνο - Με όνομα εμπνευσμένο από σταρ του ποδοσφαίρου

Η Τόνι ενθουσίασε τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου - Δεν είναι μεγαλύτερη από μικρό σκυλί

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νεότερος πυγμαίος ιπποπόταμος του Βερολίνου έκανε το ντεμπούτο του στον ζωολογικό κήπο της γερμανικής πρωτεύουσας - Με όνομα εμπνευσμένο από ποδοσφαιριστή.
Το δημόσιο ντεμπούτο του έκανε ο νεότερος πυγμαίος ιπποπόταμος του Βερολίνου © Zoo Berlin

Ο νεότερος πυγμαίος ιπποπόταμος του Βερολίνου έκανε το ντεμπούτο του στον ζωολογικό κήπο της γερμανικής πρωτεύουσας - Με όνομα εμπνευσμένο από ποδοσφαιριστή.

Το νεότερο μωρό ιπποπόταμος πυγμαίος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την επιλογή του ονόματός του: Τόνι, εμπνευσμένο από τον Γερμανό ποδοσφαιριστή Αντόνιο Ρούντιγκερ, ανάμεσα σε περισσότερες από 20.000 προτάσεις.

Η Τόνι είναι θηλυκός ιπποπόταμος και γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου. Δεν είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερη από ένα μικρό σκυλί, αλλά ενθουσίασε τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου καθώς εξερευνούσε τον περίβολό της μαζί με τη μητέρα της, τη Ντέμπι.

Baby pygmy hippo makes public debut in Berlin | AFP

Τόνι: Ο νεότερος πυγμαίος ιπποπόταμος στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου

Ο ζωολογικός κήπος ζήτησε προτάσεις για το όνομα του μωρού και κοσκίνισε τα χιλιάδες ονόματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Αντρέας Κνίερεμ δήλωσε ότι αρχικά προσανατολίστηκε σε παραδοσιακά ονόματα του Βερολίνου, όπως Boulettchen, που μεταφράζεται ως «μικρός κεφτές», αλλά η δημοτικότητα του μικρού ιπποπόταμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πολλές προτάσεις για όνομα έδειξαν ότι θα γίνει «ένας πραγματικός παγκόσμιος σταρ».

«Θέλαμε να λάβουμε υπόψη αυτή την εξέλιξη με ένα σύντομο, περιεκτικό όνομα που λειτουργεί καλά και εκτός Βερολίνου», ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ συμφώνησε να γίνει επίτιμος προστάτης της Τόνι

Ο Ρούντιγκερ, ο οποίος κατάγεται από το Βερολίνο και παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνικής Γερμανίας, συμφώνησε να γίνει ο επίτιμος προστάτης του ζώου -ή, όπως το έθεσε ο ζωολογικός κήπος, «προπονητής», σφραγίζοντας τη συμφωνία για την Τόνι.

Ο νεότερος πυγμαίος ιπποπόταμος του Βερολίνου έκανε το ντεμπούτο του στον ζωολογικό κήπο της γερμανικής πρωτεύουσας - Με όνομα εμπνευσμένο από ποδοσφαιριστή.
Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ χαιρέτησε το ντεμπούτο της Τόνι με ανάρτηση στα Instagram stories

Η Ντέμπι ανέθρεψε προηγούμενους απογόνους το 2004, το 2007 και το 2008. Ο ζωολογικός κήπος έχει καταφέρει να αναπαράγει το είδος από το 1921, που όπως λέει ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην Ευρώπη.

Είδος υπό εξαφάνιση οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι είναι είδος υπό εξαφάνιση και λιγότεροι από 2.500 απομένουν στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Έχουν ήδη εξαφανιστεί από τη Νιγηρία και αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια βιοτόπων, καθώς τα δάση της Δυτικής Αφρικής αποψιλώνονται για εξόρυξη και γεωργική χρήση.

(Με πληροφορίες του Associated Press)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.