Κοσμος

Μάθιου Πέρι: Συνελήφθη άτομο που συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση κεταμίνης

Ο σταρ από τα «Φιλαράκια» είχε βρεθεί νεκρός στις 28 Οκτωβρίου 2023

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο σταρ από τα «Φιλαράκια» είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες τον περασμένο Οκτώβριο

Οι αστυνομικές αρχές της Νότιας Καλιφόρνια προχώρησαν σε μια σύλληψη, η οποία σχετίζεται άμεσα με τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, σύμφωνα με πηγές του NBC News.

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου 2023

O 54χρονος Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στην πισίνα στο διαμέρισμά του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023. Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο του ηθοποιού στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, μιας ουσίας με ψυχεδελικές ιδιότητες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο πως συνεργάζεται με ομοσπονδιακές αρχές για τη διερεύνηση της πηγής της κεταμίνης που κατανάλωσε ο Πέρι.

Η κεταμίνη αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα ναρκωτικά. Μάλιστα έχει δείξει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ορισμένες κλινικές προσφέρουν ποσότητες κεταμίνης είτε σε μορφή ένεσης είτε ως έγχυση για πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Πέρι υποβαλλόταν σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά η τελευταία του συνεδρία είχε πραγματοποιηθεί περισσότερο από μία εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι η κεταμίνη στο σύστημα του Πέρι «δεν μπορούσε να προέρχεται από εκείνη τη θεραπεία».

Τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν ιδιαίτερα υψηλά, ωστόσο τελικά ο θάνατός του κρίθηκε ως ατύχημα. Οι παράγοντες που συνέβαλαν περιλάμβαναν πνιγμό, στεφανιαία νόσο και τις επιδράσεις της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής από τη χρήση οπιοειδών.

Ο ηθοποιός που έχει μείνει στην Αμερικανική ποπ κουλτούρα γνωστός από τον ρόλο του ως Τσάντλερ Μπινγκ στη τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια» είχε μιλήσει δημόσια για τα μακροχρόνια προβλήματά του με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα οπιοειδή. Όμως όταν έφυγε από την ζωή ήταν «καθαρός» για 19 τουλάχιστον μήνες, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.