Κοσμος

Youtuber πέρασε πέντε μέρες χωρίς να καθίσει και κατέγραψε τα αποτελέσματα του πειράματος (Βίντεο)

Υπολόγισε ότι η εργασία όρθιος τον έκανε κατά 30% πιο παραγωγικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρας εργαζεται ορθιος μπροστα σε γραφειο
O Pigmie κατέγραψε τα αποτελέσματα του πειράματος μετά από πέντε μέρες ορθοστασίας © Youtube/pigmie

Youtuber πέρασε πέντε ολόκληρες μέρες χωρίς να καθίσει και κατέγραψε τα αποτελέσματα του πειράματος (Βίντεο)

Ένας Αμερικάνος Youtuber αποφάσισε να μείνει όρθιος για μια εβδομάδα για να δει τι θα συμβεί στο σώμα του.

I DID NOT SIT For An Entire Week

Pigmie: «Ο μέσος Αμερικανός κάθεται περίπου 9,5 ώρες κάθε μέρα»

Πρόσφατα ένας YouTuber προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ για το χρονικό διάστημα χωρίς ύπνο σε ζωντανή μετάδοση και ένας άλλος YouTuber με το όνομα Pigmie αποφάσισε να δοκιμάσει να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να καθίσει ούτε μια στιγμή -συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης, της χαλάρωσης ή της επίσκεψης στην τουαλέτα- για να δει πώς αυτό θα επηρέαζε την υγεία του.

Ο 34χρονος δημιουργός περιεχομένου εξήγησε το σκεπτικό του, λέγοντας ότι «ο μέσος Αμερικανός κάθεται περίπου 9,5 ώρες κάθε μέρα» και ότι «το παρατεταμένο καθισιό και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχουν συσχετιστεί με την παχυσαρκία και μια σειρά από παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία».

Έτσι, για να αποφύγει τη καθιστική ζωή και να κάνει το πείραμα του, αγόρασε στον εαυτό του ένα γραφείο ορθοστασίας και προσπάθησε να παραμείνει όρθιος για επτά ημέρες.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησε ο Pigmie ήταν ότι η δραστηριότητα του εντέρου του φαινόταν να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. «Ένιωσα ότι τα πράγματα κινούνταν άνετα προς τη σωστή κατεύθυνση», εξήγησε. Ανέφερε επίσης ότι είχε περισσότερη ενέργεια.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα χωρίς να κάθεται, ο πόνος στις αρθρώσεις του και η κόπωση άρχισαν να τον καταβάλλουν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πείραμα μετά από πέντε ημέρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Pigmie είπε ότι παρατήρησε μια αλλαγή στη συνολική του στάση, με βελτίωση στην καμπύλη της κατώτερης μοίρας της σπονδυλικής του στήλης.

Υπολόγισε ότι η εργασία όρθιος τον έκανε κατά 30% πιο παραγωγικό, αλλά το ποσοστό αυτό μειώθηκε καθώς άρχισε η κόπωση στα πόδια και τα πέλματά του, προκαλώντας του πόνο. Πήρε επίσης περίπου 0,45 κιλά σε βάρος, το οποίο απέδωσε στο ότι έτρωγε περισσότερο για να αποσπάσει την προσοχή του από τον πόνο που ένιωθε.

Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο όφελος για τον Pigmie ήταν η βοήθεια στην πέψη που παρείχε η ορθοστασία. «Απλώς φαινόταν ότι τα πράγματα κινούνταν πιο γρήγορα και ομαλά», εξήγησε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.