Κοσμος

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του Κύπριου ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer (Βίντεο)

«Αν ξεκινήσει πόλεμος, ίσως μας αναγκάσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φειδίας Παναγιώτου με τον Ibrahim Beycanli
Ο Φειδίας Παναγιώτου με τον Ibrahim Beycanli © Instagram/fidias0

Φειδίας Παναγιώτου: Αντιδράσεις για τη συνεργασία του ευρωβουλευτή με Τουρκοκύπριο influencer (Βίντεο)

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου ανακοίνωσε επίσημα συνεργασία με τον πιο δημοφιλή Τουρκοκύπριο influencer, Ibrahim Beycanli, γνωστό ως «Urban Cypriot», προκαλώντας αντιδράσεις στα social media.

Κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, οι δυο τους εμφανίζονται να συναντώνται στο ελεύθερο κομμάτι της Λευκωσίας με τον Ibrahim Beycanli να περνά από τα Κατεχόμενα.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής και ο Τουρκοκύπριος influencer αναφέρουν στο μήνυμά τους: «Η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη είναι η Κύπρος. Είμαι ο Φειδίας, ο πιο γνωστός Ελληνοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εγώ είμαι ο Urban Cypriot, ο πιο γνωστός Τουρκοκύπριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που οι δυνάμεις Ηνωμένων Εθνών πρωτοήρθαν στην Κύπρο για να εμποδίσουν τους αλληλοσκοτωμούς μας. Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Είναι ένα τόσο μικρό νησί και όμως πρέπει να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά. Στη βόρεια πλευρά με έχουν μάθει να μισώ αυτόν τον άνθρωπο (με τον Urban Cypriot να δείχνει τον Φειδία) και σε αυτή την πλευρά, μου δίδαξαν τη μισή ιστορία και με έχουν μάθει να σε μισώ και εγώ. Αν ξεκινήσει άλλος ένας πόλεμος, ίσως μας αναγκάσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο. Ο κόσμος προχωρά μπροστά τόσο ραγδαία και η Κύπρος παραμένει κολλημένη με αυτό το πρόβλημα για τόσα πολλά χρόνια».

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Φειδίας Παναγιώτου είχε κάνει δηλώσεις στο philenews.com και μεταξύ άλλων, είχε ερωτηθεί αν έχει σκοπό να προβάλει το Κυπριακό και με ποια άλλα θέματα σκοπεύει να ασχοληθεί στη συνέχεια. «Ξαναείπα ότι φιλοσοφία μου είναι ''θωρούμε και κάμνουμεν''. Θα κάνω κάτι για το Κυπριακό, αλλά δεν θέλω να είναι μονόπλευρο, θέλω να το δουν και να αρέσει και στους Τουρκοκύπριους, να εξηγήσουμε το πρόβλημα. Σκέφτομαι τι θα κάνω, είμαι σε συνομιλίες με Τουρκοκύπριους youtubers, που σκεφτόμαστε να κάνουμε πράγματα (σ.σ. βίντεο) μαζί, αλλά θα το δείτε στο μέλλον. Θα προσπαθήσω να δείξω στην Ευρώπη το πρόβλημα» είχε σημειώσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.