Κοσμος

«Κατέστρεψα την οικονομία»: Ομιλία της Λιζ Τρας διακόπηκε από πανό με μαρούλι

Ακτιβιστές έστησαν φάρσα στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας - Εγκατέλειψε τη σκηνή

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λις Τρας: Αποχώρησε από τη σκηνή η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας - Ακτιβιστές ξεδίπλωσαν τηλεχειριζόμενο πανό με μαρούλι.

Η Λις Τρας εγκατέλειψε απότομα τη σκηνή σε μια εκδήλωση για την προώθηση βιβλίου της, όταν ακτιβιστές ξεδίπλωσαν ένα πανό με τη φράση: «Kατέστρεψα την οικονομία», κάτω από τη φωτογραφία ενός μαρουλιού.

Η Λιζ Τρας, πλέον βραχύβια πρωθυπουργός της Βρετανίας η οποία άντεξε μόλις 45 ημέρες στην εξουσία, βρισκόταν στο Σάφολκ συζητώντας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ την Τρίτη, όταν η ακτιβιστική ομάδα Led By Donkeys κατέβασε τηλεχειριζόμενο πανό με την τεράστια εικόνα ενός μαρουλιού πίσω της.

Λιζ Τρας: Θύμα φάρσας σε ομιλία της υπέρ του Τραμπ

Η Λιζ Τρας καθόταν άνετα στη σκηνή με ένα φωτεινό πράσινο φόρεμα, εκφράζοντας την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ πριν της κάνουν φάρσα. «Υποστηρίζω τον Τραμπ και θέλω να κερδίσει», είπε πριν την χειροκροτήσει το κοινό.

Λίγες στιγμές μετά την αποκάλυψη του πανό με το μαρούλι και καθώς ο παρουσιαστής της είπε ότι «δεν έχει ιδέα από πού ήρθε αυτό», κάποια μέλη του κοινού γέλασαν, προτού εκείνη μουρμουρίσει «αυτό δεν είναι αστείο», αφαιρώντας το μικρόφωνο από το φόρεμά της και αποχωρώντας. Κάποιοι την χειροκρότησαν καθώς έφευγε.

Το μαρούλι της Daily Star ντρόπιασε τη Λιζ Τρας

Η εικόνα του μαρουλιού και το σχετικό αστείο προέκυψαν από τις τελευταίες ημέρες της πρωθυπουργίας της Τρας, όταν η εφημερίδα Daily Star έστησε μια ιδιότυπη «κούρσα» δείχνοντας σε ζωντανή διαδικτυακή ροή ένα μαρούλι εκτός ψυγείου δίπλα σε μια φωτογραφία της Λιζ Τρας, ρωτώντας τους αναγνώστες: «Μπορεί ένα μαρούλι εκτός ψυγείου να διαρκέσει περισσότερο από την θητεία της Τρας»;

Η Λιζ Τρας βρέθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να προωθήσει τα απομνημονεύματά της με τίτλο «Δέκα χρόνια για να σώσουμε τη Δύση», όταν το Led by Donkeys έγραψε στο X: «Μόλις περάσαμε από την περιοδεία της Λιζ Τρας και τις ομιλίες υπέρ του Τραμπ με ένα τηλεχειριζόμενο πανό με μαρούλι. Δεν το βρήκε αστείο».

Η Λιζ Τρας διατυπώνει στρατευμένο λόγο για την αμερικανική πολιτική καλώντας τους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων για να πάρουν μαθήματα από το σύντομο διάστημα κατά το οποίο θήτευσε στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ:

«Έμαθα πόσο ισχυρή είναι η μη εκλεγμένη γραφειοκρατία. Πρέπει να κερδίσετε τον Νοέμβριο... πρέπει να διαλύσετε το αριστερό κράτος... είναι ύπουλοι, είναι αδίστακτοι και θέλουν να σας πιάσουν».

Η πρώην πρωθυπουργός έχει επικρίνει στο παρελθόν το αστείο της Daily Star με το μαρούλι, επιμένοντας ότι δεν ήταν «ιδιαίτερα αστείο», σημειώνοντας τον Ιούνιο: «Απλά πιστεύω ότι είναι παιδαριώδες».

(Με πληροφορίες του Guardian)