Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Για ποιο λόγο ένας σκύλος περιμένει τους αθλητές της Νότιας Κορέας στο αεροδρόμιο (Βίντεο)

Το ασυνήθιστο μέτρο που εφαρμόζει η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
σκυλος μυριζει αποσκευες σε αεροδρομιο
O Ceco είνια ένα ειδικά εκπαιδευμένο Beagle, γνωστό για τις μοναδικές του ικανότητες όσφρησης © Instagram/thekoreaherald

Μοναδικό είναι το μέτρο που εφάρμοσε η Νότια Κορέα για την επιστροφή των αθλητών της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι αθλητές της Νότιας Κορέας που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα συναντήσουν μια μάλλον ασυνήθιστη υποδοχή στο αεροδρόμιο, έναν σκύλο που μυρίζει κοριούς.

South Korea’s sniffer dog hunts bedbugs post-Paris Games | REUTERS

Ceco: Ένα ειδικά εκπαιδευμένο Beagle που ανιχνεύει κοριούς

Αυτό το περίεργο μέτρο υπογραμμίζει την προληπτική στάση της Νότιας Κορέας στον έλεγχο των παρασίτων, στοχεύοντας ειδικά σε μια πιθανή μόλυνση από κοριούς.

Η επιστροφή των αθλητών της Νότιας Κορέας στην πατρίδα τους συνοδεύεται από μια πρόσθετη ανατροπή. Αντί για τους τυπικούς εορτασμούς, τους αθλητές θα υποδεχτεί ο Ceco, ένα ειδικά εκπαιδευμένο Beagle, γνωστό για τις μοναδικές του ικανότητες όσφρησης.

Ο Ceco δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος. Είναι ο πρώτος σκύλος στη Νότια Κορέα που εκπαιδεύτηκε να ανιχνεύει κοριούς, και είναι ικανός να μυρίσει τις φερομόνες τους. Οι κοριοί, μικροσκοπικά και ενοχλητικά παράσιτα, απέκτησαν παγκόσμια φήμη, όταν έκαναν την εμφάνιση τους σε διάφορους δημόσιους χώρους στο Παρίσι το 2023. Η κατάσταση έγινε τόσο ανησυχητική που βίντεο με κοριούς σε ασυνήθιστα μέρη έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως απάντηση σε αυτή την πιθανή απειλή, η Νότια Κορέα αποφάσισε να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο. Η απόφαση αντικατοπτρίζει μια προληπτική προσέγγιση στον έλεγχο των παρασίτων, με στόχο να αποφευχθεί η επανάληψη του προβλήματος των παριζιάνικων κοριών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.