Κοσμος

Ο Έλον Μασκ καλεί την Κάμαλα Χάρις για συνέντευξη στο «Χ» μετά τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρόσκληση στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ κάλεσε την Κάμαλα Χάρις για συνέντευξη στο «Χ» © ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS

Ο Έλον Μασκ καλεί την Κάμαλα Χάρις για συνέντευξη στο «Χ» μετά τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Έλον Μασκ απηύθυνε πρόσκληση στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, για συνέντευξη μετά τη συνομιλία του στο «X» με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Χαίρομαι να φιλοξενήσω και την Κάμαλα στο Spaces του 𝕏», έγραψε ο Μασκ τη Δευτέρα.

Η συνέντευξη του Έλον Μασκ με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η συζήτηση -που απευθυνόταν, κατά τον ιδιοκτήτη του Χ, σε «ανοιχτόμυαλους, ανεξάρτητους ψηφοφόρους»- ξεκίνησε τελικά με άνω των 40 λεπτών καθυστέρηση, την οποία ο Έλον Μασκ απέδωσε σε «κυβερνοεπίθεση», που, όπως υποστήριξε, δείχνει ότι κάποιοι στις ΗΠΑ δεν θέλουν να ακουστεί το πολιτικό μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μασκ είχε υποσχεθεί μια «πολύ συναρπαστική» συνέντευξη, ενώ ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε «τη μεγαλύτερη απέλαση (παράτυπων μεταναστών) στην ιστορία» των ΗΠΑ αν εκλεγεί, ισχυριζόμενος  πως η μαζική έλευση επί των ημερών του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία έχει αυξήσει την εγκληματικότητα.

Ο Μασκ χαρακτήρισε, όπως ακριβώς και ο Τραμπ, υποψήφια «της ριζοσπαστικής αριστεράς» την Κάμαλα Χάρις, τη νέα αντίπαλο του Ρεπουμπλικανού στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ «στόλισε» και πάλι τη Χάρις με χαρακτηρισμούς, όπως «τρίτης τάξεως» αντίπαλος, «ανίκανη», «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς», αλλά ταυτόχρονα επαίνεσε την εμφάνισή της σε φωτογράφιση στο πλαίσιο συνέντευξης.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν απευθείας πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες της πλατφόρμας.

Για δύο ώρες, οι δύο δισεκατομμυριούχοι έδωσαν εικόνα φίλων που συζητούν και δεν φάνηκε να διαφωνούν σε κάτι.

Ο Τραμπ, για παράδειγμα, ειρωνεύτηκε τη διεθνή ανησυχία για την κλιματική αλλαγή: η άνοδος του επιπέδου των ωκεανών, είπε, θα σημάνει πως θα υπάρχουν «περισσότερες παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες». Ενώ έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του συνομιλητή του, που είναι κατ’ αυτόν «απίστευτα».

Ο επιχειρηματίας φάνηκε μάλιστα να θέτει εμμέσως υποψηφιότητα για θέση στη δυνητική μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ, λέγοντας πως θα ήθελε να είναι μέλος επιτροπής που θα «εγγυάται ότι το χρήμα των φορολογούμενων θα δαπανάται ορθά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.