Κοσμος

Aμερικανικές Εκλογές: Δέκα κρίσιμες μάχες στην Γερουσία

Oι Δημοκρατικοί έχουν οριακή πλειοψηφία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aμερικανικές Εκλογές: Δέκα κρίσιμες μάχες στην Γερουσία
© EPA/CLAUDIO ONORATI

Aμερικανικές Εκλογές: Δέκα κρίσιμες μάχες στην Γερουσία 

Οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν μια σκληρή μάχη ενόψει των Αμερικανικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου για να διατηρήσουν την οριακή πλειοψηφία τους με 51-49 στη Γερουσία.

Ακολουθούν ορισμένες κούρσες για τη Γερουσία που πρέπει να έχουμε ενόψει των Aμερικανικών εκλογών σύμφωνα με το Reuters. 

Γουισκόνσιν

Η Δημοκρατική Τάμι Μπάλντγουιν διεκδικεί τρίτη θητεία σε μια κρίσιμη πολιτεία. Οκτώ Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για να την αντιμετωπίσουν στις προκριματικές εκλογές της 13ης Αυγούστου. Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι ο Έρικ Χόβντε, ένας πλούσιος τραπεζίτης που έχει προκαλέσει σάλο για σχόλια σχετικά με τις εκλογικές ικανότητες των ενοίκων γηροκομείων.

Μίσιγκαν

Με την αποχώρηση της Δημοκρατικής  Ντέμπι Στάμπενόου, η κούρσα για την θέση του γερουσιαστή είναι ανοικτή σε μια μεσοδυτική πολιτεία που αναμένεται να διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στις προεδρικές εκλογές.

Η αντιπρόσωπος Ελίζα Σλότκιν, πρώην αναλύτρια της CIA, η οποία εκπροσωπεί σήμερα ένα τμήμα των κοινοτήτων δυτικά του Ντιτρόιτ, κέρδισε εύκολα το χρίσμα των Δημοκρατικών. Η Σλότκιν είναι μετριοπαθής και άλλαξε την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους περιφέρεια της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2018.

Ο πρώην αντιπρόσωπος Μάικ Ρότζερς, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, επικρατώντας σε ένα πεδίο υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ο Τζάστιν Άμας, ιδρυτικό μέλος της ομάδας Freedom Caucus της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με το κόμμα του και ζήτησε την παραπομπή του Τραμπ.

Αριζόνα

Η Αριζόνα, μια πολιτεία που αποτελεί πεδίο μάχης στις προεδρικές εκλογές, θα διεξαγάγει επίσης εκλογές για την πλήρωση της θέσης στη Γερουσία της Κρίστεν Σίνεμα. 

Η Κάρι Λέικ, πρώην δημοσιογράφος, η οποία είχε υποστηριχθεί από τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ κατά την αποτυχημένη υποψηφιότητά της για κυβερνήτης το 2022, κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προκριματικές εκλογές της 30ής Ιουλίου.

Ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Ρούμπεν Γκαγέγκο κατέκτησε το χρίσμα του κόμματός του σε έναν αγώνα χωρίς αμφισβήτηση.

Νιου Τζέρσι

Ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Άντι Κιμ κέρδισε άνετα το χρίσμα στην προσπάθειά του να διαδεχθεί τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος παραιτείται από το αξίωμά του τον επόμενο μήνα, αφού κρίθηκε ένοχος για ομοσπονδιακές κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Κέρτις Μπάσο, ξενοδόχος, κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Οι Δημοκρατικοί ευνοούνται σθεναρά για να κρατήσουν την έδρα τον Νοέμβριο.

Μοντάνα

Ο Δημοκρατικός Τζον Τέστερ υπερασπίζεται την έδρα του, την οποία κατέχει από το 2007, σε μια δυτική πολιτεία που υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές του 2020. Ο Τιμ Σίχι, πρώην SEAL του Πολεμικού Ναυτικού που ίδρυσε μια εταιρεία αεροπυρόσβεσης, κέρδισε στις 4 Ιουνίου τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανώ.

Οχάιο

Ο Δημοκρατικός Σέροντ Μπράουν «παίζει άμυνα» σε μια πολιτεία όπου ο Τραμπ διαθέτει μεγάλη υποστήριξη. Ο αντίπαλός του, Μπέρνι Μορένο, ήταν ιδιοκτήτης αντιπροσωπειών αυτοκινήτων και κέρδισε αρκετούς αντιπάλους στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων με την υποστήριξη του Τραμπ.

Πενσυλβάνια

Ο Μπομπ Κέισι, Δημοκρατικός, διεκδικεί τέταρτη θητεία. Θα τον αντιμετωπίσει ο Ντέιβ ΜακΚόρμικ, πρώην στέλεχος hedge fund, ο οποίος έχασε τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του στη Γερουσία το 2022.

Νεβάδα

Η Τζάκι Ρόζεν, Δημοκρατική, διεκδικεί δεύτερη εξαετή θητεία στη Γερουσία. Η κούρσα αναμένεται να είναι ανταγωνιστική και 16 άτομα έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για να την αμφισβητήσουν, εννέα εκ των οποίων είναι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Σαμ Μπράουν, ένας βετεράνος του στρατού που έλαβε την Πορφυρή Καρδιά μετά τον τραυματισμό του από βόμβα στην άκρη του δρόμου στο Αφγανιστάν, κέρδισε τις πολυπληθείς προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για να την αντιμετωπίσει.

Δυτική Βιρτζίνια

Η Δυτική Βιρτζίνια θεωρείται σίγουρη για τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς ο Τζο Μάντσιν, ένας συντηρητικός Δημοκρατικός που έγινε ανεξάρτητος, αποσύρεται και ο Τζιμ Τζάστις, ο δημοφιλής κυβερνήτης της πολιτείας, κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Γκλεν Έλιοτ, δήμαρχος του Γουίλινγκ, κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.