Κοσμος

Fake news οι ισχυρισμοί Τραμπ για «τεχνητό πλήθος» στη συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις

Διαψεύστηκε από την Getty Images

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τραμπ: Fake news οι ισχυρισμοί του για την συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις 

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει εικόνες και βίντεο με ψεύτικα πλήθη.

«Είναι μια ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ. Δεν είχε ΚΑΝΕΝΑΝ να περιμένει και το "πλήθος" έμοιαζε με 10.000 άτομα!». έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το ίδιο συμβαίνει και με τα ψεύτικα 'πλήθη' στις ομιλίες της. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τις εκλογές, εξαπατώντας - Και είναι ακόμη χειρότεροι στην κάλπη. Θα πρέπει να αποκλειστεί, διότι η δημιουργία μιας ψεύτικης εικόνας είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ αναφερόταν σε μια εικόνα ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στην πίστα του Μίσιγκαν στις 7 Αυγούστου και ζητωκραύγαζε προς τη Χάρις καθώς έβγαινε από το Air Force Two.  Η καμπάνια της Χάρις απάντησε ότι πρόκειται για μια πραγματική φωτογραφία ενός πλήθους 15.000 ατόμων στο Μίσιγκαν».

Ο φωτογράφος της Getty Images, Andrew Harnik, κάλυψε τη συγκέντρωση την Τετάρτη και είπε στον ιστότοπο του Daily Beast ότι το πλήθος ήταν «αρκετά μεγάλο». «Ήταν μεγάλο το πλήθος και οι φωτογραφίες που τράβηξα και βρίσκονται στον ιστότοπο της Getty δείχνουν ξεκάθαρα για τι πρόκειται», είπε ο Χάρνικ.

Ο ψευδής ισχυρισμός του Τραμπ έρχεται στη μέση μιας εκλογικής αναμέτρησης όπου οι τεράστιες εξελίξεις στα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν διευκολύνει τη διαδικασία διασποράς παραπληροφόρησης. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο από ποτέ για τους ψηφοφόρους να διακρίνουν την πραγματικότητα από τη διαδικτυακή συνωμοσία.

Το πλασάρισμα της ψευδούς συνωμοσίας από τον Τραμπ ήταν μόνο ένας από τους ισχυρισμούς του για την αντίπαλο του. 

Το Σάββατο, κατηγόρησε τη Χάρις ότι αντέγραψε την πρότασή του για την κατάργηση των φόρων στα φιλοδωρήματα, την οποία ανακοίνωσε στη συγκέντρωση της στο Λας Βέγκας το Σάββατο. Ο Τραμπ έδωσε την ίδια υπόσχεση στη δική του συγκέντρωση στο Λας Βέγκας τον Ιούνιο.

«[Η Χάρις] δεν έχει καθόλου φαντασία, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι έπαιξε το "COPYCAT" με το, NO TAXES ON TIPS!,. έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Truth Social το βράδυ του Σαββάτου.

Στις τρεις εβδομάδες από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα και υποστήριξε τη Χάρις, οι δωρεές προς τους Δημοκρατικούς έχουν εισρεύσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Πηγή: CNBC