Κοσμος

Το Ισραήλ αναμένει απευθείας χτύπημα του Ιράν εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με το Axios

Η επίθεση θα γίνει ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί μαζί με ιρανούς στρατηγούς
Ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί μαζί με ιρανούς στρατηγούς © ΕΡΑ/ABEDIN TAHERKENAREH

Το Ισραήλ αναμένει απευθείας χτύπημα του Ιράν εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με το Axios

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ και μπορεί να το κάνει εντός ημερών, δήλωσε ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ραβίντ, την Κυριακή, επικαλούμενος δύο πηγές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3dahleydw6p)

Το Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίθεση στο Ισραήλ εντός λίγων ημερών

Η επίθεση θα γίνει ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στα τέλη Ιουλίου, πρόσθεσε ο Ραβίντ. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία, αλλά ούτε την έχει αρνηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή το Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίθεση στο Ισραήλ ακόμη και πριν από την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης για τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Η εκτίμηση αυτή αντιπροσωπεύει μια μετατόπιση από τις προηγούμενες, οι οποίες υποδήλωναν ότι οι διεθνείς πιέσεις εμπόδιζαν το Ιράν να εξαπολύσει μια άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η πιο πρόσφατη αξιολόγηση των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, που σχηματίστηκε τις τελευταίες 24 ώρες, δείχνει ότι το Ιράν αποφάσισε να στοχεύσει άμεσα το Ισραήλ.

Διαφωνούν οι Φρουροί της Επανάστασης με τον νέο πρόεδρο του Ιράν

Τις τελευταίες ημέρες, πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε διαφωνία στο εσωτερικό του Ιράν μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και του νέου Ιρανού προέδρου και των συμβούλων του.

Η συζήτηση επικεντρώνεται στη φύση και το χρονοδιάγραμμα της απάντησης για τη δολοφονία του Χανίγια. Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν μια πιο σκληρή και ευρεία απάντηση από την επίθεση της 13ης Απριλίου, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι μια τέτοια σκληρή απάντηση πρέπει να αποφευχθεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.