Κοσμος

Τελετή Λήξης με άρωμα Χόλιγουντ, πλούσιο υπερθέαμα και εκπλήξεις - Πέφτει η αυλαία της 33ης Ολυμπιάδας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πουν au revoir στο Παρίσι με την σκυτάλη να πηγαίνει στο Λος Άντζελες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελετή Λήξης με άρωμα Χόλιγουντ, πλούσιο υπερθέαμα και εκπλήξεις
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελετή Λήξης με άρωμα Χόλιγουντ, πλούσιο υπερθέαμα και εκπλήξεις © Richard Heathcote/Getty Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι αναμένεται να δούμε στην Τελετή Λήξης

Αυλαία ρίχνουν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Μετά από μια αμφιλεγόμενη τελετή έναρξης και δύο εβδομάδες με νίκες και ήττες, ρεκόρ, αποκλεισμούς, δάκρυα συγκινήσεων και πολλές viral στιγμές η Τελετή Λήξης θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου στο Stade de France, και η σκυτάλη θα δωθεί στο Λος Άντζελες για το 2028.

Ολονύχτιες πρόβες για μια ευφάνταστη Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με συγκινήσεις και απρόοπτα πραγματοποίησαν αδιάκοπα οι 20.000 συντελεστές που θα εμπλακούν στο αποψινό υπερθέαμα, με τα βλέμματα να στρέφονται -και- στον Τομ Κρουζ, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει «ταξιδεύοντας» με μοτοσυκλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, σαν σε σκηνή από τα «Mission Imposible».

Δώδεκα λεπτά με ...υπογραφή Γουίνστον η παράσταση του Λος Άντζελες στην Τελετή Λήξης

Μια παράσταση διάρκειας περίπου δώδεκα λεπτών, ενταγμένη στο πρόγραμμα της Τελετής Λήξης, μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, έχει προγραμματιστεί προκειμένου να γίνει το... πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικάνικη πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984.

Μια παράσταση που σχεδίασε ο Μπεν Γουίνστον, Βρετανός παραγωγός και σκηνοθέτης, ο οποίος στα 42 του χρόνια έχει ήδη λάβει 13 βραβεία Emmy στην καριέρα του.

Παρόντες θα είναι και άλλοι καλλιτέχνες, όπως η τραγουδίστρια Γκαμπρέλα Γουίλσον, γνωστή και ως H.E.R, η οποία θα πρέπει να τραγουδήσει τον αμερικανικό ύμνο.

Ένα τρέιλερ, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τον Μάικλ Τζόνσον, τον skateboarder Τζάγκερ Ίτον και την Κέιτ Κούρντεϊ, παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας βουνού το 2018, έχει ήδη δημοσιευτεί από το LA 2028.

Ποιοι θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης του Παρισιού;

Ενώ τα ονόματα των καλλιτεχνών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, οι διοργανωτές δήλωσαν προηγουμένως ότι το Stade de France θα μετατραπεί σε μια γιγαντιαία αίθουσα συναυλιών. Θα υπάρχουν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, ακροβάτες, χορευτές και καλλιτέχνες τσίρκου.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «παγκοσμίου φήμης τραγουδιστές θα συμπληρώσουν την εικόνα», ενώ μέρος της παράστασης θα λάβει χώρα στον αέρα.

«Θέλουμε να γιορτάσουμε, αλλά συνειδητά. Αυτή η στιγμή του εορτασμού θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβληματιστούμε για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοινωνία μας», δήλωσε προηγουμένως ο Jolly. «Έτσι σχεδίασα μια παράσταση στην οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξαφανίζονται για άλλη μια φορά και κάποιος έρχεται και τους βρίσκει. Είναι μια πολύ οπτική, πολύ χορογραφική, πολύ ακροβατική παράσταση με μια οπερατική διάσταση για να δώσουμε μια μεγάλη οπτική τοιχογραφία και να αποχαιρετήσουμε τους αθλητές από όλο τον κόσμο».

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής και η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην αποψινή Tελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Τελετή Λήξης θα μεταδοθεί στις 22:00 από την ΕΡΤ1

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.