Κοσμος

Ο Τιμ Γουόλζ «μπερδεύτηκε» όταν είπε ότι χειρίσθηκε όπλα στον πόλεμο, απολογήθηκε εκπρόσωπος της Κάμαλα Χάρις

Για «κλεμμένη ανδρεία» κάνει λόγο ο Βανς: «Θα ντρεπόμουν αν ήμουν στη θέση του»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τιμ Γουόλζ «μπερδεύτηκε» όταν είπε ότι χειρίσθηκε όπλα στον πόλεμο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κάμαλα Χάρις

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ και υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, «μπέρδεψε τα λόγια του» σε ένα βίντεο του 2018 που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα, όταν είχε δηλώσει ότι «είχε χειρισθεί όπλα κατά τη διάρκεια πολέμου», απολογήθηκε  στο CNN εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις το Σάββατο.

Ο Βανς κατηγόρησε τον Τιμ Γουόλζ για «κλεμμένη ανδρεία»

Το στρατιωτικό ιστορικό του Τιμ Γουόλζ έχει γίνει φύλλο και φτερό από τους Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου του Τζέι Ντι Βανς, από τη στιγμή που ο Γουόλζ επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κάμαλα Χάρις. Ο Βανς κατηγόρησε τον κυβερνήτη της Μινεσότα για «κλεμμένη ανδρεία», δείχνοντας ένα βίντεο από το 2018 που κυκλοφόρησε από τους Δημοκρατικούς αυτή την εβδομάδα, στο οποίο ο Γουόλζ αναφέρθηκε «στα όπλα που κουβαλούσα στον πόλεμο», ενώ η συζήτηση είχε να κάνει με την απαγόρευση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

«Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα όπλα, που κουβαλούσα στον πόλεμο, μεταφέρονται μόνο στον πόλεμο», είπε ο Γουόλζ στο βίντεο.

Η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις, Lauren Hitt απολογούμενη είπε σε μια δήλωσή της ότι ο κυβερνήτης «μπερδεύτηκε» στο βίντεο.

«Ο Κυβερνήτης Γουόλζ δεν θα προσέβαλλε ή θα υπονόμευε ποτέ την στρατιωτική θητεία οποιουδήποτε Αμερικανού σε αυτή τη χώρα. Στην πραγματικότητα, ευχαριστεί τον γερουσιαστή Βανς που έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο για τη χώρα μας. Είναι ο αμερικανικός τρόπος», είπε η Hitt.

«Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί τα όπλα δεν θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους ή στα σχολεία μας, ο Κυβερνήτης μπερδεύτηκε», συνέχισε η Hitt. «Χειρίστηκε όντως όπλα και πιστεύει ακράδαντα ότι μόνο στρατιωτικά μέλη που είναι εκπαιδευμένα να φέρουν αυτά τα θανατηφόρα όπλα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς που δίνουν προτεραιότητα στο λόμπι των όπλων έναντι των παιδιών μας».

Ο Γουόλζ υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ για 24 χρόνια πριν αποσυρθεί για να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο το 2005. Υπηρέτησε με τη μονάδα του στην Ιταλία το 2003 για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ σε εμπόλεμη ζώνη ως μέρος της θητείας του.

Τζέι Ντι Βανς προς Γουόλζ: «Θα ντρεπόμουν αν ήμουν στη θέση του»

Το περιστατικό συνέβη καθώς η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να δυσφημήσει τη στρατιωτική θητεία του Γουόλζ από τη μέρα που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών. Σε μια προεκλογική ομιλία στο Μίσιγκαν την Τετάρτη, ο Βανς, βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών, κατηγόρησε τον Γουόλζ ότι ήταν «ανειλικρινής» σχετικά με το στρατιωτικό του ιστορικό.

«Αυτό που με ενοχλεί με τον Τιμ Γουόλζ είναι τα κλεμμένα σκουπίδια ανδρείας», είπε ο Βανς. «Θα ντρεπόμουν αν ήμουν στη θέση του και έλεγα ψέματα για τη στρατιωτική μου θητεία όπως εκείνος».

Σε μια προεκλογική συγκέντρωση της Μοντάνα την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια σύντομη αναφορά στις επιθέσεις στον Γουόλζ από τον Βανς και άλλους Ρεπουμπλικάνους, ενώ επαίνεσε τον υποψήφιο Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή, Tim Sheehy, έναν πρώην βατραχάνθρωπο της ομάδας SEAL.

«Η δική του περίπτωση είναι όντως ανδρεία, είναι ανδρεία για παράσημο. Ξέρετε, ο άλλος μιλάει για ανδρεία, έχει άλλου είδους ανδρεία, είναι το αντίθετο», είπε ο Τραμπ.