Κοσμος

Susan Wojcicki: Πέθανε η πρώην CEO του YouTube σε ηλικία 56 ετών

Μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Susan Wojcicki: Πέθανε η πρώην CEO του YouTube σε ηλικία 56 ετών μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα

Η πρώην εκτελεστική διευθύντρια του YouTube, Susan Wojcicki, πέθανε μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google.

H Susan Wojcicki ήταν μία από τις πρώτες εργαζόμενες του YouTube

«Είμαι απίστευτα λυπημένος από την απώλεια της αγαπημένης μου φίλης Susan Wojcicki που έζησε για δύο χρόνια με τον καρκίνο. Η ίδια, βρέθηκε στο επίκεντρο της ιστορίας της Google, ενώ είναι δύσκολο να φανταστώ τον κόσμο χωρίς αυτήν», ανέφερε ο Pichai στην ανάρτησή του.

Η Wojcicki ήταν μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της στο YouTube το 2023, έχοντας παραμείνει στη θέση της για εννέα χρόνια.

Ο σύζυγός της, Dennis Troper έγραψε σε ανάρτησή του:

«Με βαθιά λύπη μοιράζομαι την είδηση ​​του θανάτου της Susan Wojcicki. Η επί 26 χρόνια πολυαγαπημένη μου σύζυγος και μητέρα πέντε παιδιών μας άφησε σήμερα μετά από 2 χρόνια ζωής με καρκίνο του πνεύμονα. Η Susan δεν ήταν απλώς η καλύτερη φίλη και σύντροφός μου στη ζωή, αλλά ένα λαμπρό μυαλό, μια στοργική μητέρα και μια αγαπημένη φίλη για πολλούς. Ο αντίκτυπός της στην οικογένειά μας και στον κόσμο ήταν αμέτρητος. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά ευγνώμονες για τον χρόνο που είχαμε μαζί της. Παρακαλούμε, κρατήστε την οικογένειά μας στις σκέψεις σας καθώς περνάμε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η Susan Wojcicki εντάχθηκε στην Google το 1999 ως η 16ος υπάλληλος της εταιρείας και έγινε η πρώτη υπεύθυνη μάρκετινγκ της μηχανής αναζήτησης. Το 2005, η Wojcicki ηγήθηκε της κυκλοφορίας του Google Video και το 2006 επέβλεψε την αγορά 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη διαδικτυακή εταιρεία του YouTube.