Κοσμος

Ανεπιθύμητος ο Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω Σαηεντολογίας

Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανεπιθύμητος ο Σαηεντολόγος Τομ Κρουζ - Καταγγελίες για προσπάθειες προσηλυτισμού στο Παρίσι

Η είδηση για την παρουσία του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ξεσηκώσει μεγάλη μερίδα ακτιβιστών του Παρισιού και όχι μόνο, με τον Χολιγουντιανό σταρ να είναι ανεπιθύμητος, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Πρόκειται για ακτιβιστές κατά των αιρέσεων που αντιδρούν στην εμφάνιση του Τομ Κρουζ και γνωστού Σαηεντολόγου στη μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Παρίσι.

«Η παρουσία του Τομ Κρουζ αποτελεί προσβολή για τα θύματα της Σαηεντολογίας»

Την ίδια ώρα, πλήθος Γάλλων ακτιβιστών κατηγορούν τους Σαηεντολόγους για προσηλυτισμό έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Λένε ότι η συμμετοχή του διάσημου Σαηεντολόγου του Χόλιγουντ θα ήταν «προσβολή για τα θύματα».

Η Union nationale des associations de défense des familles et de l'individu (UNADFI), μια γαλλική εθνική ένωση που ασχολείται με την προστασία των οικογενειών και των ατόμων από καταχρηστικές πρακτικές όσον αφορά την αντιμετώπιση των αιρέσεων, πήρε θέση δημόσια.

Η Κάθριν Κατς, πρώην Γαλλίδα δικαστής και επικεφαλής της UNADFI ήταν ξεκάθαρη: «Το ότι απλά μιλάμε για την παρουσία του αποτελεί προσβολή για τα θύματα. Είναι πραγματικά ένα κακό μήνυμα». Η Σαρλίν Ντελπόρτ από τη μεριά της, πρόεδρος της ένωσης θυμάτων Caffes, έκανε λόγο για «ντροπή».

Προσπάθειες στρατολόγησης έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Όσο για τις προσπάθειες Σαηεντολόγων να στρατολογήσουν κόσμο έξω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Stade de France, η Ντελπόρτ υποστήριξε ότι: «Είναι πολύ παρόντες στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αναμφίβολα θα προσεγγίσουν πολλούς νέους ανθρώπους, ανησυχώ πολύ».

Η Miviludes, ένας γαλλικός κυβερνητικός οργανισμός με στόχο την παρακολούθηση, την πρόληψη και την καταπολέμηση των καταχρηστικών πρακτικών από αιρέσεις δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για φυλλάδια «Όχι στα ναρκωτικά» που συνδέονται με τη Σαηεντολογία και διανέμονται σε όλο το Παρίσι.