Κοσμος

Συνεχίζονται οι μάχες για τέταρτη μέρα στην περιφέρεια Κουρσκ - Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πούτιν

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζονται οι μάχες για τέταρτη μέρα στην περιφέρεια Κουρσκ - Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις

Σφοδρές μάχες μαίνονται για τέταρτη μέρα στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ. Η Ρωσία στέλνει ενισχύσεις για να ανακόψει και να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις που φέρονται να έχουν διεισδύσει σε βάθος 35 χιλιομέτρων εντός της ρωσικής επικράτειας, πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022, οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος.

Το Κίεβο μάλιστα εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones πλήττοντας αεροπορική βάση και καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών στην πόλη Λίπετσκ που βρίσκεται ακόμα βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

Μαζική επίθεση με drones από την Ουκρανία σε ρωσικούς στόχους

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή Κουρσκ, ενώ «μαζική» επιδρομή με drones εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ. Ο περιφερειάρχης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών στα περίχωρά της.

Παράλληλα η Ουκρανία έπληξε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 350 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Ουκρανία. Το Κίεβο  μιλά για πλήγμα σε αποθήκη με πυραύλους ακριβείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο να διαμηνύει ότι η Μόσχα πρέπει να «νιώσει» τις συνέπειες της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το Κίεβο καταγράφει σημαντικά εδαφικά κέρδη, φτάνοντας σε βάθος 35 χλμ εντός της ρωσικής επικράτειας, με την επιδρομή στην περιφέρεια του Κουρσκ, αναφέρουν αναλυτές.

Η επιχείρηση καταστροφής σχηματισμών του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζεται μια φάλαγγα με καμένα ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Επιπλέον ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται στην περιφέρεια του Κουρσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στην περιφέρεια του Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επιδρομή στην περιοχή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό τον Πούτιν.

Η ουκρανική αστυνομία ζήτησε σήμερα την απομάκρυνση «περίπου 20.000 ανθρώπων» από την περιφέρεια του Σούμι που συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στόχο επιδρομής των δυνάμεων του Κιέβου.

Στο μεταξύ το ρωσικό πυροβολικό έπληξε ένα σούπερ μάρκετ στην ουκρανική πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματισθούν 35.