Κοσμος

«Hackers for Harris»: Μάζεψαν 150.000 δολάρια για την καμπάνια τής υποψήφιας προέδρου

Ξεχωρίζουν την Κάμαλα Χάρις για τις γνώσεις της περί κυβερνοασφάλειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια χάκερ στο πληκτρολόγιο υπολογιστή
Hackers for Harris: Μάζεψαν 150.000 δολάρια για την καμπάνια της © Unsplash +

Hackers for Harris: Μάζεψαν 150.000 δολάρια για την καμπάνια της υποψήφιας προέδρου - Ξεχωρίζουν οι γνώσεις της περί κυβερνοασφάλειας

Επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας και χάκερ συγκέντρωσαν περισσότερα από 150.000 δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του μεγαλύτερου συνεδρίου για χάκερ στον κόσμο. 

Ο έρανος «Hackers for Harris» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (8.8) και προσέλκυσε περίπου 150 άτομα, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερα από 150.000 δολάρια που ήταν ο στόχος. «Ξεπεράσαμε το ποσό των χρημάτων που ελπίζαμε να κερδίσουμε», δήλωσε στο POLITICO ο Kemba Walden, ένας από τους βασικούς διοργανωτές της εκδήλωσης. «Αλλά το πιο σημαντικό, ή εξίσου σημαντικό για μένα, ήταν ότι οι άνθρωποι εδώ κατάλαβαν ότι η Κάμαλα Χάρις δεν είναι νέα σε αυτόν τον χώρο».

Όπως αναφέρει το Politico, το ποσό που συγκεντρώθηκε από χάκερ την Πέμπτη ξεπέρασε το συνολικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια προηγούμενων προεδρικών εράνων με επίκεντρο το DEF CON. Οι έρανοι για την τότε υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον το 2016 και ένας εικονικός έρανος για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020 απέφεραν συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.

Ψηφίζουν Κάμαλα Χάρις οι χάκερ;

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Walden και τον Jake Braun, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή κυβερνοασφάλειας. Οι παρευρισκόμενοι με μπλουζάκια με την ένδειξη «Ψηφίστε τον Χάρις» κάθισαν σε μια γωνιά του συνεδριακού κέντρου, με τους Walden να τους ενθαρρύνει να δωρίσουν χρήματα και να διασφαλίσουν ότι μια πιθανή μελλοντική διοίκηση του Χάρις θα διατηρήσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο βασική προτεραιότητα. Ακόμη και όσοι δεν παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως στην εκδήλωση συνέβαλαν από μακριά με μία δωρεά. 

Λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, η εκδήλωση σηματοδότησε ότι η αντιπρόεδρος μπορεί να βρει ένα δεκτικό κοινό ανάμεσα στο πλήθος που γνωρίζει την τεχνολογία. Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση εξακολουθούν να υπολογίζονται, αν και οι διοργανωτές λένε ότι η μεγαλύτερη δωρεά ξεπέρασε το όριο των 10.000 $.

Σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Δημοκρατικούς την Πέμπτη, μια ομάδα 1.200 εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας με το πανό Tech4Kamala δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την εκστρατεία της αντιπροέδρου, αποκαλώντας την «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας», σύμφωνα με το Bloomberg.

Το DEF CON προσελκύει τους κορυφαίους χάκερ του κόσμου, και ενώ οι υποστηρικτές επαινούν τις επενδύσεις του Προέδρου Μπάιντεν στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της θητείας του, ορισμένοι στην κοινότητα των χάκερ βλέπουν τη Χάρις ως την υποψήφια που έχει μοναδικά προσόντα για την προεδρία. «Έχει ένα επίπεδο κατανόησης του κυβερνοχώρου και των αποχρώσεων του που δεν νομίζω ότι κανένας άλλος πρόεδρος μέχρι σήμερα το είχε», είπε ο Μπράουν.

Με πληροφορίες από Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.