Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτείνει τρία debate με την Κάμαλα Χάρις τον Σεπτέμβριο

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν μέσα σε 20 ημέρες, είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Τρία debate με την Κάμαλα Χάρις - Οι αναμετρήσεις θα γίνουν μέσα σε 20 ημέρες, είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να διεξαχθούν τρεις τηλεμαχίες τον Σεπτέμβριο και περιμένει μια απάντηση από την εκστρατεία της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την κατοικία του, το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

«Συμφωνήσαμε με το Fox για τις 4 Σεπτεμβρίου, με το NBC για τις 10 και με το ABC για τις 25 Σεπτεμβρίου», ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την κατοικία του, το Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

«Ελπίζω να συμφωνήσει», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι τα ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων θα φιλοξενηθούν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Το αλλαλούμ με τα debate

Διευκρινιστική δήλωση για τις ημερομηνίες που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές τηλεμαχίες με την Κάμαλα Χάρις έκανε ένας σύμβουλος του προεκλογικού επιτελείου του, ενώ συνεχίζεται η συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο Τραμπ συμφώνησε να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στις 4 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, στις 10 Σεπτεμβρίου στο ABC και στις 25 Σεπτεμβρίου στο NBC.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ανέφερε ότι η τηλεμαχία στο ABC έχει συμφωνηθεί να γίνει στις 25 και στο NBC στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνει η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed).

«Θεωρώ πως ο πρόεδρος θα πρέπει τουλάχιστον να έχει λόγο» στις αποφάσεις της Fed, είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στην κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

«Νομίζω ότι στην περίπτωσή μου, έβγαλα πολλά χρήματα, ήμουν πολύ επιτυχημένος και θεωρώ πως έχω καλύτερο ένστικτο από ό,τι – σε πολλές περιπτώσεις – (έδειξαν) αξιωματούχοι της Fed ή ο επικεφαλής της», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ολομέτωπη επίθεση στην Κάμαλα Χάρις

Πέρα από τις ημερομηνίες για τις τηλεμαχίες ο Τραμπ επιτέθηκε στην αντίπαλό του, λέγοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που θα αναμετρηθεί μαζί με την Χάρις αντί του Τζο Μπάιντεν.

Την αποκάλεσε Πρώτη Λούζερ επειδή εγκατέλειψε νωρίς την πρώτη της προεδρική εκστρατεία, το 2019, πριν ακόμη γίνουν οι προκριματικές εκλογές στις αρχές του 2020.