Κοσμος

Βίντεο από τη στιγμή που τα 7,1 Ρίχτερ χτυπούν την Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σεισμός στην Ιαπωνία: Βίντεο από τη στιγμή που χτυπούν τα 7,1 Ρίχτερ - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

«Κόβουν την ανάσα» τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή που ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ «χτυπά» την Ιαπωνία. Στα βίντεο βλέπουμε κτίρια να σείονται και αντικείμενα να πέφτουν, όσο οι πολίτες αναζητούν ένα ασφαλές σημείο μέχρι να τελειώσει η σεισμική δόνηση. 

Ο σεισμός των 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα Πέμπτη (8.8) τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, προκαλώντας προειδοποίηση για τσουνάμι στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετωρολογική Υπηρσία (JMA), όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ζημιές. Πλέον η προειδοποίηση για τσουνάμι ισχύει πλέον μόνο για το νομό Μιγιαζάκι.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για προβλήματα σε πυρηνικούς σταθμούς μετά τον σεισμό και η κυβέρνηση διεξάγει ελέγχους για ζημιές και θύματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:43 π.μ. (τοπική ώρα, 10:43 ώρα Ελλάδας) στα ανοιχτά του νομού Μιγιαζάκι στο δυτικό μεγάλο νησί Κιούσου, ανακοίνωσε η JMA.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή των 7,1 Ρίχτερ