Κοσμος

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αυστρία - Σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Αναζητούνται ακόμα 3 άτομα ως ύποπτα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Τέιλορ Σουίφτ
Τα μέτρα ασφαλείας για τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο © ΕΡΑ/ROSSELLA PAPETTI

Αυστρία: Συνελήφθη 19χρονος τζιχαντιστής που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ

Δύο άτομα ύποπτα για τρομοκρατία συνελήφθησαν στην Αυστρία, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν επιθέσεις στις επερχόμενες συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, αναφέρει το αυστριακό ειδησεογραφικό μέσο aussiedlerbote.de, επικαλούμενο δηλώσεις του Φραντς Ρουφ, γενικού διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

ISIS plot against Taylor Swift concert in Vienna narrowly foiled

Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι τζιχαντιστής

Σύμφωνα με το NBC, oι συναυλίες είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 8, 9 και 10 Αυγούστου αντίστοιχα, στις οποίες αναμένεται να παρευρεθούν 65.000 θεατές περίπου την έκαστη ημέρα.

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν χημικές ουσίες σε έναν 19χρονο Αυστριακό, ενώ προληπτικά, εκκένωσαν σπίτια και μέρος ενός οίκου ευγηρίας που βρίσκονταν κοντά στο συναυλιακό χώρο.

Ο 19χρονος φέρεται να είναι τζιχαντιστής, ο οποίος έδωσε όρκο πίστης στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πριν από μερικές εβδομάδες, τον Ιούλιο. Συνελήφθη το πρωί στην περιοχή Τερέντις, 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιέννης.

Όσο για τον δεύτερο συλληφθέντα, εντοπίστηκε το απόγευμα στη Βιέννη, αλλά η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Λόγω των ανησυχιών που προκλήθηκαν από την οργάνωση των επιθέσεων, που πιθανόν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, τα μέτρα ασφαλείας για τη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Η αυστριακή εφημερίδα Kurier αναφέρει ότι καταζητούνται ακόμα 3 άτομα ως ύποπτα για τη σχεδιαζόμενη επίθεση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.