Κοσμος

Πακιστανός με δεσμούς στο Ιράν σχεδίαζε τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ - Πώς έγινε η σύλληψη

Το FBI θεωρεί ότι στόχος δεν ήταν μόνο ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ντόναλντ Τραμπ
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές στις ΗΠΑ συλλαμβάνουν άτομα με κατηγορίες ότι συνωμοτούν για τη δολοφονία Αμερικανών αξιωματούχων © ΕΡΑ/EDWARD M. PIO RODA

Πακιστανός με δεσμούς στο Ιράν σχεδίαζε τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ - Πώς έγινε η σύλληψη

Τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ σχεδίαζε σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ένας άνδρας από το Πακιστάν που φέρεται να έχει δεσμούς με το καθεστώς του Ιράν.

Pakistani national charged with plotting assassination of Trump, other U.S. politicians

Το FBI θεωρεί ότι στόχος δεν ήταν μόνο ο Τραμπ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Πακιστανός κατηγορείται για αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, το FBI θεωρεί ότι στόχος δεν ήταν μόνο ο Τραμπ, αλλά και άλλοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προσλάβει εκτελεστές και συνελήφθη στις 12 Ιουλίου ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού συναντήθηκε με υποτιθέμενους εκτελεστές που πίστευε ότι θα αναλάμβαναν τις δολοφονίες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί αστυνομικοί.

Πάντως, η υπόθεση – σύμφωνα με το FBI – δεν σχετίζεται με την απόπειρα κατά του πρώην Προέδρου στην Πενσυλβάνια. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές στις ΗΠΑ κάνουν συλλήψεις ατόμων με κατηγορίες ότι συνωμότησαν για τη δολοφονία Αμερικανού αξιωματούχου, ακόμα και Προέδρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.