Κοσμος

Γιατί ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά

Ο λόγος πίσω από την επιλογή του Σουηδού άλτη που μπορεί να θέσει τον πήχη πολύ ψηλότερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά
Έγραψε και στο Παρίσι ιστορία ο Αρμάντ Ντουμπλάντις © Patrick Smith/Getty Images

Ντουπλάντις: Γιατί βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ κατά ένα εκατοστό - Ο λόγος πίσω από την επιλογή του Σουηδού άλτη που μπορεί να θέσει τον πήχη πολύ ψηλότερα

Ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις μπήκε και πάλι στα βιβλία της ιστορίας, αφού κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κατά 1 εκατοστό και κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ των ανδρών.

Ο Ντουπλάντις, ο οποίος είναι ο σημερινός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ υπαίθρου και κλειστού στίβου, εξασφάλισε back-to-back χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε μια αξέχαστη βραδιά στο Stade de France.

Στον αγώνα του, απέτυχε με την πρώτη του προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ να πηδήξει 6.25μ. - ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο στο Diamond League στην Κίνα - αφού το πίσω χέρι του έριξε τον πήχη.

Armand Duplantis breaks pole vault world record again to win Olympic gold 🐐 | #Paris2024

Γιατί ο Ντουπλάντις βελτιώνει το παγκόσμιο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό κάθε φορά

Αλλά στην τρίτη προσπάθεια, ο Ντουπλάντις έγραψε ιστορία με άλμα στα 6.25μ., ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 1 εκατοστό. Γιατί, λοιπόν, μόνο 1 εκατοστό, όταν παραμένει σημαντικός χώρος ανάμεσα σε αυτόν και τον πήχη;

Ο Ντουπλάντις θα μπορούσε δυνητικά να επιχειρήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο ύψος παγκόσμιου ρεκόρ, αλλά οι αθλητές λαμβάνουν μπόνους 100.000 δολαρίων κάθε φορά που καταρρίπτουν το παγκόσμιο ρεκόρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν προς το δικό του συμφέρον να αυξάνει σταθερά το ύψος.

Όπως αναφέρει το Forbes, η προειδοποίηση είναι ότι το παίρνεις μόνο μία φορά στη διοργάνωση στην οποία το «έσπασες».

Εν ολίγοις, αν ο Ντουπλάντις έσπασε το ρεκόρ δύο φορές στη συνάντηση, και πάλι θα έπαιρνε μόνο 100.000 δολάρια αντί για 200.000 δολάρια.

«Ένας αθλητής όπως ο Ντουπλάντις που το αναγνωρίζει αυτό καταλαβαίνει ότι μπορεί να μεγιστοποιήσει την οικονομική του απόδοση περιμένοντας να σπάσει ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ», προσθέτει η το Forbes.

Μιλώντας μετά την κατάρριψη ενός ακόμη παγκόσμιου ρεκόρ, ο Ντουπλάντις δήλωσε: «Τι νύχτα! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να το εξηγήσουν. Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, νιώθω σαν να μην είναι καν κάτι αληθινό».

Ο Σουηδός πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι καν τα πόδια μου, δεν αισθάνομαι καν το σώμα μου. Είμαι απλά στα σύννεφα. Πηγαίνουν τόσα πολλά σε αυτό και μετά απλά το κάνεις».

«Τι να πω; Μόλις έσπασα ένα παγκόσμιο ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μεγαλύτερο δυνατό στάδιο για έναν άλτη του επί κοντώ», πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.