Κοσμος

Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλζ για υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών

Τέλος στις εικασίες - Το προφίλ του κυβερνήτη της Μινεσότα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κάμαλα Χάρις: Υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών ο Τιμ Γουόλζ - Ποιος είναι ο κυβερνήτης της Μινεσότα - Η προοδευτική ατζέντα και οι θέσεις που υποστηρίζει

Η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, όρισε τον Τιμ Γουόλζ, κυβερνήτη της Μινεσότα, ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η απόφαση της Κάμαλα Χάρις βάζει τέλος στις έντονες εικασίες σχετικά με το ποιον υποψήφιο θα επιλέξει για να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές είχαν υποστηρίξει ότι, ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που προτείνεται από μεγάλο κόμμα, η Κάμαλα Χάρις ήταν πιθανό να επιλέξει κυρίως έναν λευκό άνδρα για να εξισορροπήσει το ψηφοδέλτιο.

Η 59χρονη πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνιας επιδιώκει να αξιοποιήσει την επιτυχημένη έναρξη της εκστρατείας της, αφού ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις των Δημοκρατικών συναδέλφων του και αποσύρθηκε από την κούρσα μετά από μια καταστροφική εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Τιμ Γουόλζ: Ποιος είναι ο εκλεκτός της Κάμαλα Χάρις

O Τιμ Γουόλζ είναι πρώην εκπαιδευτικός και διανύει τη δεύτερη θητεία του ως κυβερνήτης της Μινεσότα και προεδρεύει της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών.

Ο 60χρονος βετεράνος της Εθνικής Φρουράς του αμερικανικού στρατού και πρώην δάσκαλος, εξελέγη το 2006 στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σε μια περιφέρεια με τάση προς τους Ρεπουμπλικάνους και υπηρέτησε 12 χρόνια προτού εκλεγεί κυβερνήτης της Μινεσότα το 2018.

Ως κυβερνήτης, προώθησε μία προοδευτική ατζέντα που περιλαμβάνει δωρεάν σχολικά γεύματα, στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φορολογικές περικοπές για τη μεσαία τάξη και διευρυμένη άδεια μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους της Μινεσότα.

Είναι σταθερός υπερασπιστής των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά επέδειξε συντηρητικά αντανακλαστικά, όσο εκπροσωπούσε την αγροτική πολιτεία του στη Βουλή των ΗΠΑ.

Είναι επίσης υποστηρικτής του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Η Κάμαλα Χάρις μειώνει την απόσταση από τον Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις και ο Τιμ Γουόλζ μπορούν να περιμένουν μια ενθουσιώδη υποδοχή στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο που ξεκινά στις 19 Αυγούστου. Την έχουν υποστηρίξει οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Δημοσκόπηση των New York Times/Siena College που δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου διαπίστωσε ότι η Χάρις μείωσε το μέχρι πρότινος σημαντικό προβάδισμα του Τραμπ.

Ο Τραμπ προηγούνταν της Κάμαλα Χάρις με 48% έναντι 46% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με ένα προβάδισμα 49% έναντι 41% έναντι του Μπάιντεν στις αρχές Ιουλίου. 

(Με πληροφορίες του Guardian)