Κοσμος

Ταραχές στη Βρετανία: Μόνο οι χουλιγκάνοι τα σπάνε

Όλοι ξέρουμε ποιοι στ’ αλήθεια θέλουν αναταραχή στις χώρες της Δύσης

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταραχές στη Βρετανία: Μόνο οι χουλιγκάνοι τα σπάνε
© EPA/STR

Ταραχές στη Βρετανία: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τις βίαιες χουλιγκανικές συμπεριφορές και ποιους εξυπηρετούν

Οι ταραχές στην Αγγλία δεν προκαλούνται από φιλήσυχους και νομοταγείς κατά τα άλλα πολίτες. Οι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες που ζουν σε δημοκρατίες δεν βγαίνουν να σπάσουν, να πλιατσικολογήσουν και να πλακωθούν στο ξύλο. Οι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες δεν μετατρέπονται σε ταραχοποιούς ακόμα κι αν ανησυχούν για τα ανεξέλεγκτα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και να προκόψουν φέρνουν στην Ευρώπη και επικίνδυνους απροσάρμοστους. Πολύ περισσότερο όταν μόλις έχει αλλάξει η κυβέρνηση.  

Είναι φανερό πως στην Αγγλία οι ταραχές ξεκινούν από ακροδεξιούς χουλιγκάνους και ενίοτε καταλήγουν στους χουλιγκάνους του άλλου άκρου (τους οποίους οι εγκλωβισμένοι στα στερεότυπα και τα ταμπού δημοσιογράφοι επιμένουν να αρνούνται να αποκαλέσουν «ακροαριστερούς» μην τυχόν και αμαυρωθεί η εικόνα της αριστεράς που έχουν στην φαντασία τους). Και δεν υπάρχει κανείς λόγος όποιος δεν γοητεύεται από τα άκρα να διαλέξει πλευρά. Η μάλλον δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην είναι με την πλευρά των σωμάτων ασφαλείας που προσπαθούν να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Παρ’ όλα αυτά βλέπω πολλούς συμπολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ευτυχώς στην πραγματική ζωή οι περισσότεροι ασχολούνται με τις διακοπές τους και τους Ολυμπιακούς) να σπεύδουν να δικαιολογήσουν τους «εξεγερμένους» χουλιγκάνους ξεχνώντας ότι όχι μόνο ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά και ότι τα μέσα είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά του σκοπού. Όταν, ας πούμε, τα σπας δεν το κάνεις επειδή ανησυχείς για το μεταναστευτικό (ή όποιο άλλο θέμα παριστάνεις ότι σε βασανίζει). Το κάνεις είτε επειδή έχεις άλυτα ψυχολογικά θέματα είτε επειδή συνειδητά θέλεις να φέρεις αναταραχή στη χώρα που ζεις. Και όλοι ξέρουμε ποιοι στ’ αλήθεια θέλουν αναταραχή στις χώρες της Δύσης.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα δικαιολογημένες ανησυχίες, οι ακροδεξιοί χουλιγκάνοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη Ρωσία του Πούτιν. Tο ίδιο ακριβώς κάνουν και οι ακροαριστεροί που φαντασιώνονται ότι υπερασπίζονται αξίες και δικαιώματα.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα δικαιολογημένες ανησυχίες οι ακροδεξιοί χουλιγκάνοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη Ρωσία του Πούτιν (πιθανότατα συνειδητά αφού στην ακροδεξιά είναι που συναντά κανείς τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Ρώσου δυνάστη) και το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι ακροαριστεροί που αυτοϊκανοποιούμενοι φαντασιώνονται ότι υπερασπίζονται αξίες και δικαιώματα. Και η προσφορά των υπηρεσιών αυτών θα γίνεται όλο και πιο εύκολη όσο οι ηγεσίες της Δύσης αρνούνται να καταλάβουν ότι η επιβολή της νομιμότητας πρέπει να είναι αυστηρή, διαρκής και προς κάθε πλευρά. Όσο δεν εμποδίζουν τη ρωσική διείσδυση και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που λειτουργούν ως φυτίλι για πονηρούς ή βλαμμένους αρνούμενες να καταλάβουν τη διαφορά της ελευθερίας με τη ασυδοσία.

Οι ταραχές στην Αγγλία δεν είναι σημάδι λαϊκής αγανάκτησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε τόσο λίγες μέρες μετά από εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της ευκολίας με την οποία οι εχθροί της Δύσης δρουν στο εσωτερικό της διακινώντας ψευδείς ειδήσεις και ξεσηκώνοντας την 5η φάλαγγα που χρηματοδοτούν όσον και τους αφελείς που συντάσσονται μαζί της. Και μπράβο τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.