Κοσμος

Μάικα Κουκουτσόβα: Η δολοφόνος του εκατομμυριούχου πρώην φίλου της στην Ισπανία

Δεν αποδεχόταν τον χωρισμό, τον καταδίωκε εμμονικά, μπήκε παράνομα στην έπαυλή του και τον σκότωσε

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικα Κουκουτσόβα: Η δολοφόνος του εκατομμυριούχου πρώην φίλου της στην Ισπανία
Μάικα Κουκουτσόβα και Άντριου Μπους © Youtube

Διάσημα εγκλήματα: Η Μάικα Κουκούτσοβα πυροβόλησε 3 φορές τον Άντριου Μπους και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του

Ο Άντριου Μπους ήταν πολύ γνωστός στην πόλη του, το Μπρίστολ, για την επιχείρησή του με κοσμήματα και στο παρελθόν ήταν παντρεμένος με ραδιοφωνική παραγωγό του BBC, με την οποία απέκτησαν την κόρη τους. Ο Μπους σε ηλικία 47 ετών είχε επεκτείνει σε τέσσερα καταστήματα την επιχείρησή του και απολάμβανε μια ζωή χλιδής στην Κόστα Ντελ Σολ της Μάλαγα, όπου είχε μια από τις επαύλεις του με σταθμευμένες εκεί μια Φεράρι, μια Λαμποργκίνι και ένα Χαμερ. Ο Μπους ήταν γνωστός και ως «βασιλιάς της κραιπάλης», αφού κατά καιρούς περιέφερε στους κύκλους του διεθνούς τζετ σετ τις πολύ νεότερες και πανέμορφες ερωμένες του.  Μια από αυτές ήταν και η Μάικα Κουκουτσόβα.

Η Κουκουτσόβα είχε γεννηθεί στη Σλοβακία το 1990, είχε κερδίσει σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς και στα 18 της αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου στην Αγγλία. Δυστυχώς εκει δε μπορούσε να συντηρηθεί ως μοντέλο και αναγκαζόταν να βιοπορίζεται ως πωλήτρια ή οικιακή βοηθός. Η τύχη της άλλαξε όταν γνώρισε τον Μπους που ήταν σχεδόν είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της. Ο Άντριου Μπους της πρόσφερε όχι μόνο δουλειά στο κοσμηματοπωλείο του, αλλά και πολλά προνόμια όσο ήταν ερωμένη του. Η Κουκουτσόβα μπορούσε να κινείται με τα πολυτελή αυτοκίνητά του, να ταξιδεύει με τα σκάφη του, να διαμένει στις επαύλεις του και να συναναστρέφεται άλλους εκατομμυριούχους, Ήταν η ζωή που η Μάικα πάντα ονειρευόταν και δεν ήθελε να τη χάσει. Τα δυόμιση χρόνια που κράτησε η σχέση τους, η Μάικα γινόταν όλο και πιο ζηλιάρα και εμμονική μαζί του. Παρακολουθούσε κάθε κοινωνική και επαγγελματική επαφή του (συχνά εμφανιζόμενη απροειδοποίητα), σκηνοθετούσε απίθανα σενάρια για να αποτρέψει κάποιο επαγγελματικό ταξίδι του, τσέκαρε το κινητό του, τα μηνύματά του και τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα ανησυχώντας για πιθανές απιστίες του. Ώσπου τον Νοέμβριο του 2013 ο Μπους της ζήτησε να χωρίσουν.

Μετά τον χωρισμό εξακολούθησε να παρενοχλεί τον Μπους, ώσπου εκείνος ζήτησε από την αστυνομία να της επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για να μην τον πλησιάζει. Κάποια στιγμή η Κουκουτσόβα επέστρεψε στη Σλοβακία, όπου οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανέρωναν ότι είχε συνδεθεί με έναν νεότερό της bodybuilder και ήταν ευτυχισμένη. Φυσικά, πότε δεν είχε πάψει να παρακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη ζωή του Άντριου Μπους.

Μετά τον χωρισμό τους, τα Χριστούγεννα του 2013, ο Άντριου γνώρισε τη 23χρονη Ρωσίδα Μαρία Κοροτάεβα, η οποία βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές σε Επιχειρήσεις και Ανθρώπινο Δυναμικό. Στις αναρτήσεις από πάρτι και ταξίδια φαινόταν πολύ ευτυχισμένοι οι δυο τους. Όπως και στις αναρτήσεις από τις πρόσφατες διακοπές τους το 2014. Η Μάικα δεν μπορούσε να ελέγξει τον θυμό και τη ζήλια της, παρότι είχαν περάσει έξι μήνες από τον χωρισμό της με τον Άντριου. Επέστρεψε στην Ισπανία και πήγε στην έπαυλη του Μπους στη Μάλαγα, όπου οι φύλακες τη γνώριζαν και είχε ακόμη στη διάθεσή της τα κλειδιά που είχε κρατήσει μετά τον χωρισμό. Έμεινε εκεί δυο μέρες. Την τρίτη μέρα, 4 Απριλίου 2014, επέστρεψε ο Άντριου Μπους με τη Μαρία Κοροτάεβα και βρήκαν γυναικεία ρούχα πεταμένα στον χώρο και τη Μάικα Κουκουσόβα να κοιμάται με προκλητικές πιτζάμες στο κρεβάτι του Μπους. Μόλις η Μάικα είδε το ευτυχισμένο ζευγάρι είχε ένα άγριο ξέσπασμα ζήλιας.

Άντριου Μπους και Μαρία Κοροτάεβα © Instagram / Мария Коротаева
Άντριου Μπους και Μαρία Κοροτάεβα © Instagram / Мария Коротаева

Ο Μπους είπε στη νέα του σύντροφο να πάει στο αυτοκίνητο και να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, αφού η Κουκουτσόβα αρνιόταν να φύγει. Δυστυχώς η Μαρία δεν είχε μπαταρία στο κινητό της και απλώς παρέμεινε μέσα στο Χάμερ. Όμως, αφού ξέσπασε καυγάς μεταξύ του Μπους και της Μάικα, η Κοροτάεβα άκουσε τρεις πυροβολισμούς. Μετά ήρθε η Κουκουτσόβα και της είπε να βγει από το Χάμερ, στο οποίο επιβιβάστηκε η ίδια και εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και έφτασαν επιτόπου βρήκαν το πτώμα του Μπους με το πρόσωπο προς το πάτωμα, κοντά στην εξώπορτα. Υπήρχε αίμα παντού. Ένα περίστροφο ήταν στο αριστερό του χέρι. Ο ιατροδικαστής, όταν έφτασε, άκουσε για πιθανή αυτοκτονία. Αλλά χρειάστηκε να ρίξει μόνο μια ματιά για να πει στην αστυνομία ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία, αλλά για ανθρωποκτονία. Το θύμα είχε πυροβοληθεί μία φορά στο χέρι και δύο στο κεφάλι.

Η Μάικα Κουκουτσόβα έφυγε από την έπαυλη στην Κόλστα Ντελ Σολ με το Χάμερ του Μπους. Ήταν καταζητούμενη τρεις μέρες, ενώ οδηγούσε σε όλη την Ευρώπη μέχρι να φτάσει στην πατρίδα της στη Σλοβακία όπου παραδόθηκε στην αστυνομία και κρατήθηκε ως ύποπτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, προτού εκδοθεί πίσω στην Ισπανία.

Η δίκη άρχισε τον Μάϊο του 2016. Οι συνήγοροι της Κουκουτσόβα είπαν στο δικαστήριο ότι ο Μπους επέστρεψε στην πολυτελή βίλα του στη Μάλαγα στις 4 Απριλίου 2014 με τη νέα του σύντροφο Μαρία Κοροτάεβα, ενώ η Μάικα Κουκουτσόβα μάζευε τα υπάρχοντά της. Παραδέχτηκε ότι τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του βίαιου καβγά τους, αλλά επέμενε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν νεκρός. Χρησιμοποίησε απροσδόκητα το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τον Μπους τρεις φορές -συγκινημένη από την επιθυμία του να δώσει τέλος στη ζωή του. Λόγω της απρόβλεπτης φύσης της επίθεσης και των χαρακτηριστικών, ο Μπους δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επήλθε ο θάνατός του. Ο πρώτος πυροβολισμός ήταν στο αριστερό του χέρι και οι άλλοι δύο στο κεφάλι του. Η πρώτη βολή έγινε σε απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 μέτρο, η δεύτερη βολή έγινε από μεγάλη απόσταση και η τρίτη και τελευταία βολή, η οποία επίσης χτύπησε το κεφάλι, έγινε αφού ο  Μπους είχε τραυματιστεί από τους προηγούμενους πυροβολισμούς και έγινε από πολύ μικρότερη απόσταση. 

Οι εισαγγελείς υπονόησαν ότι η Κουκουτσόβα μπορεί να ήταν ακόμα ερωτευμένη με τον Μπους. Ένας δικηγόρος τη ρώτησε:

Ζήλεψες αφού είδες φωτογραφίες του κ. Μπους μαζί με τη νέα του κοπέλα στο διαδίκτυο;

Οι ιατροδικαστές έδειξαν στο δικαστήριο φωτογραφίες της σορού του θύματος, εξηγώντας ότι είχε υποστεί τρία τραύματα από πυροβολισμό. Είπαν ότι το τρίτο, στο κεφάλι του, ήταν η αιτία του θανάτου του. 

Για τη νύχτα της δολοφονίας η Μαρία Κοροτάεβα κατέθεσε ότι μόλις μπήκαν στην έπαυλη είδαν ότι πολλά πράγματα είχαν μετακινηθεί και δεν υπήρχε τίποτα δικό της τριγύρω, αλλά διάφορα άλλα γυναικεία ρούχα. Όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο και είδε την Κουκουτσόβα με τις πιτζάμες έπαθε σοκ. Δεν ήθελε σκηνές και δράματα και ο Άντριου της είπε να μην ανησυχεί, δεν υπήρχε πρόβλημα. Είπε ότι ήταν μια τρελή που είχε μπει παράνομα και θα την έβγαζε από το σπίτι.

Slovakian model on trial for killing British millionaire

Η Κουκουτσόοβα είπε στο δικαστήριο ότι πυροβόλησαν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια ενός βίαιου καβγά. Είπε ότι ο Μπους άρχισε να της φωνάζει, να τη χτυπάει και να την πυροβολεί, όταν επέστρεψε στο σπίτι απροσδόκητα. Όταν στην αίθουσα του δικαστηρίου προβλήθηκαν εικόνες της Σήμανσης με το πτώμα του πρώην συντρόφου της, ξέσπασε σε κλάματα. 

Το 2016 η Μάικα Κουκούτσοβα καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του Άντριου Μπους από ισπανικό δικαστήριο. Η ποινή της μειώθηκε σε 13 χρόνια μετά την έφεση.

*Ακούστε εδώ τα Podcast «Criminal minds» της Μιμής Φιλιππίδη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.