Κοσμος

Μπάιλς και Τσάιλς υποκλίθηκαν στην Αντράντε - 6ο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη Βραζιλιάνα

Η απονομή των μεταλλίων μας χάρισε ένα από τα κλικ των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπάιλς και Τσάιλς υποκλίθηκαν στην Αντράντε - Η απονομή των μεταλλίων μας χάρισε ένα από τα κλικ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Τρεις θρύλοι της γυμναστικής στο πόντιουμ των Ολυμπιακών Αγώνων αρκούν για να μας χαρίσουν πανέμορφα στιγμιότυπα που πρεσβέυουν το αθλητικό ιδεώδες και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Σίμον Μπάιλς και Τζόρνταν Τσάιλς, υποκλίθηκαν στη σπουδαία Ρεμπέκα Αντράντε που πήρε το χρυσό στις ασκήσεις εδάφους γράφοντας ιστορία.

Μπορεί και η Σίμον Μπάιλς να ήθελε το μετάλλιο για να καταρρίψει ένα σπουδαίο ρεκόρ στην επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά κατέλειξε στα χέρια της Ρεμπέκα Αντράντε.

Ο σπουδαίος αγώνας

Η Ρεμπέκα Αντράντε... πήρε το αίμα της πίσω από τη Σιμόν Μπάιλς, στις ασκήσεις εδάφους, για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο άλμα γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Βραζιλιάνα γυμνάστρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με βαθμολογία 14.166, αφήνοντας το ασημένιο για την Αμερικανίδα που βαθμολογήθηκε με 14.133. Πριν από δύο ημέρες, η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών είχε αναδειχτεί «χρυσή» στο άλμα γυναικών, αφήνοντας τη Ρεμπέκα Αντράντε στη 2η θέση.

Αυτό ήταν το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της Αντράντε στο Παρίσι (1 χρυσό στις ασκήσεις εδάφους, 2 ασημένια σε άλμα και σύνθετο ατομικό και 1 χάλκινο στο ομαδικό) και 6ο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της. Αυτό ήταν και το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για την Αντράντε, μετά το χρυσό στο άλμα γυναικών που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. Συνολικά, η Βραζιλιάνα μετρά 2 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο.

Και λίγη ώρα, αφού μετά από πτώση είχε μείνει εκτός βάθρου στη δοκό ισορροπίας (5η), η Σιμόν Μπάιλς, πρόσθεσε ένα 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή της από το Παρίσι και ένα 11ο Ολυμπιακό μετάλλιο στο σύνολο, μετρώντας πλέον 7 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η συμπατριώτισσα της Σιμόν Μπάλις, Τζόρνταν Τσάιλς, με βαθμολογία 13.766. Αυτό ήταν το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της Τσάιλς, αφού είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό, αλλά 3ο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της, μετά και το ασημένιο στο ομαδικό στο Τόκιο.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Ρεμπέκα Αντράντε Βραζιλία 14.166

2. Σιμόν Μπάιλς ΗΠΑ 14.133

3. Τζόρνταν Τσάιλς ΗΠΑ 13.766

4. Άννα Μπαρμπόσου Ρουμανία 13.700

5. Σαμπρίνα Μανέκα-Βοϊνέα Ρουμανία 13.700

6. Αλίτσε Ντ'Αμάτο Ιταλία 13.600

7. Ρίνα Κίσι Ιαπωνία 13.166

8. Γιουσάν Όου Κίνα 13.000

9. Μανίλα Εσπόζιτο Ιταλία 12.133