Κοσμος

«Προσπαθώ να τα καταφέρω»: Ύστατος στόχος του Τζίμι Κάρτερ να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις

Ο 99χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ελπίζει να ζήσει αρκετά ώστε να προλάβει τις εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζίμι Κάρτερ ελπίζει «να ζήσει αρκετά» για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του Νοεμβρίου - Ο 99χρονος πρώην πρόεδρος δέχεται παρηγορητική φροντίδα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ελπίζει να ζήσει ακόμη αρκετά ώστε να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις © EPA/Alex Brandon

Ο Τζίμι Κάρτερ ελπίζει «να ζήσει αρκετά» για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις εκλογές του Νοεμβρίου - Ο 99χρονος πρώην πρόεδρος δέχεται παρηγορητική φροντίδα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, 99 ετών, ο οποίος δέχεται παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023, ελπίζει να ζήσει ακόμη αρκετά για να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια αμερικανική εφημερίδα.

Η Atlanta Journal-Constitution, που κυκλοφορεί στον τόπο καταγωγής του Τζίμι Κάρτερ, στην Πολιτεία της Τζόρτζια, μετέφερε σήμερα δηλώσεις ενός εγγονού του πρώην προέδρου, ο οποίος την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Τζίμι Κάρτερ: «Προσπαθώ να αντέξω για να ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις»

Ο Τζίμι Κάρτερ απάντησε αυτήν την εβδομάδα σε μια ερώτηση του γιου του, Τσιπ Κάρτερ, που ήθελε να μάθει αν ελπίζει να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

 «Προσπαθώ απλώς να αντέξω για να μπορέσω να ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις», απάντησε ο Τζίμι Κάρτερ, σύμφωνα με τον εγγονό του, τον Τζέισον.

Ο Τζίμι Κάρτερ «είναι ζωηρός και ενδιαφέρεται για την πολιτική και τον πόλεμο στη Γάζα» τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε ο εγγονός του.

Ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζίμι Κάρτερ, του οποίου η θητεία διήρκεσε από το 1977 έως το 1981, είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις, 59 ετών, εξασφάλισε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα.

Το 2002, ο Τζίμι Κάρτερ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,«για τις δεκαετίες ακούραστης προσπάθειάς του να βρει ειρηνικές λύσεις στις διεθνείς συγκρούσεις, να προωθήσει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προωθήσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Journal-Constitution, η πρόωρη ψηφοφορία στη Τζόρτζια αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά τα εκατοστά γενέθλια του πρώην προέδρου.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.