Κοσμος

Ο Κάρλ Ρόουβ προβλέπει ότι «σύντομα» η Χάρις θα πάρει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις

Tι αναφέρει ο άλλοτε στρατηγικός σύμβουλος του Μπους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kάρλ Ρόουβ: Η πρόβλεψη του δημοσκόπου του Μπους για τους Χάρις - Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός στρατηγικός σύμβουλος Καρλ Ρόουβ έβγαλε την Παρασκευή τον περίφημο λευκό του πίνακα για να δείξει πώς η αντιπρόεδρος Χάρις θα μπορούσε να αποκτήσει τη «δυναμική που θα την άφηνε στην πρώτη θέση» της προεδρικής κούρσας στο τέλος του συνεδρίου των Δημοκρατικών.

«Από τις 26 Ιουλίου έχουν διεξαχθεί πέντε δημοσκοπήσεις. Προηγείται μόνο σε δύο. Εκείνη προηγείται σε τρεις», δήλωσε ο Καρλ Ρόουβ στο Fox News. «Οπότε αναμένω πλήρως ότι η δυναμική που έχει θα την οδηγήσει, θα την οδηγήσει μέχρι τέλους, εκτός αν πρόκειται για μια καταστροφική επιλογή αντιπροέδρου. Αυτή η δυναμική θα την αφήσει να προηγείται στο τέλος του συνεδρίου των Δημοκρατικών».

Ο Ρόουβ επεσήμανε επίσης τη μείωση της υποστήριξης του πρώην προέδρου Τραμπ στον εθνικό μέσο όρο δημοσκοπήσεων της Real Clear Politics τον τελευταίο μήνα. Πριν από το ντιμπέιτ του Ιουνίου μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου Μπάιντεν, ο Τραμπ είχε προβάδισμα 3 μονάδων. Την Παρασκευή, το προβάδισμα αυτό είχε μειωθεί κοντά στις 0,8 μονάδες έναντι της Χάρις.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων των Hill και Decision Desk HQ δείχνει ότι ο Τραμπ έχει προβάδισμα 1,1 ποσοστιαίας μονάδας έναντι της Χάρις. Αυτό μειώνεται από το προβάδισμα των 2,7 ποσοστιαίων μονάδων που είχε στις 21 Ιουλίου, την ημέρα που ο Μπάιντεν παραιτήθηκε από υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με το CNBC, η Χάρις έχει επίσης συγκεντρώσει 310 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο μήνα, έναντι 138,7 εκατομμυρίων δολαρίων του Τραμπ.

Τη Δευτέρα, ο Ρόουβ δήλωσε στο Fox News ότι πιστεύει πως ο Τραμπ βρίσκεται σε «υποδεέστερη» θέση σε σχέση με τη Χάρις από τότε που έγινε υποψήφια. «Είναι ξεκάθαρα σε υποδεέστερο ρόλο εδώ. Αισθάνεται άβολα με αυτό, υποψιάζομαι, και του αρέσει να είναι ο τύπος που καθορίζει τον ρυθμό της εκστρατείας. Και αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε.