Κοσμος

Koρυφαίοι συνεργάτες του Ομπάμα εντάχθηκαν στην καμπάνια της Χάρις

Ξεχωρίζει το όνομα του Ντέιβιντ Πλουφ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Καμάλα Χάρις: Κορυφαίοι συνεργάτες του Ομπάμα στην ομάδα της προεκλογικής της εκστρατείας

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις πρόσθεσε κορυφαία στελέχη που καθοδήγησαν τις δύο νικηφόρες προεδρικές υποψηφιότητες του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε το Reuters. 

Ο Ντέιβιντ Πλουφ, ο οποίος ήταν διευθυντής της προεδρικής εκστρατείας του Ομπάμα το 2008 εντάχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις ως στρατηγικός σύμβουλος.

Στην καμπάνια της Χάρις συμμετέχει επίσης η Στέφανι Κέιτερ, βετεράνος στις επικοινωνίες των Δημοκρατικών, η οποία στο παρελθόν διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου του Ομπάμα και αναπληρώτρια διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας. 

Άλλοι άνθρωποι του Ομπάμα που εντάσσονται στην εκστρατεία είναι ο Μιτς Στιούαρτ, ο οποίος εργάστηκε και στις δύο εκστρατείες του Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Μπάιντερ ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιχείρησης έρευνας κοινής γνώμης.

Το Politico ανέφερε πρώτος ότι ο Πλουφ συμμετέχει στην εκστρατεία της Χάρις.  Οι ανακατατάξεις και οι προσθήκες στην προεκλογική εκστρατεία έρχονται καθώς η Χάρις έχει αποκτήσει δυναμική σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τότε που ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή και την υποστήριξε ως την επόμενη υποψήφια των Δημοκρατικών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα μεταξύ της Χάρις και του Τραμπ γίνεται πιο έντονη, αν και η αντιπρόεδρος έχει τονίσει σε δημόσιες εμφανίσεις της ότι θεωρεί τον εαυτό της αουτσάιντερ.

Η εκστρατεία της Χάρις ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, εκ των οποίων περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα αφότου η αντιπρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Πηγή: Reuters