Κοσμος

Η Άντζελα Καρίνι ζήτησε συγγνώμη από την Ιμάνι Κελίφ: «Ήταν λάθος μου. Δεν έχω τίποτα εναντίον της»

«Η Ιμάνι είναι μια γυναίκα όπως εγώ», δήλωσε η Ιταλίδα πυγμάχος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Άντζελα Καρίνι ζήτησε συγγνώμη από την Ιμάνι Κελίφ: «Ήταν λάθος μου. Δεν έχω τίποτα εναντίον της»

Η Ιταλίδα αθλήτρια της πυγμαχίας Άντζελα Καρίνι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα ενάντια στην Αλγερινή Ιμάνι Κελίφ μετά από 46 δευτερόλεπτα. Η κίνηση αυτή  πυροδότησε μια τεράστια διαμάχη σχετικά με το φύλο και το δικαίωμα συμμετοχής της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Άντζελα Καρίνι αγωνιζόταν με πόνο στα δόντια και έπαιρνε αντιβιοτικά

Τελικά η ίδια η Ιταλίδα πυγμάχος αποφάσισε να παρέμβει ζητώντας συγγνώμη από την Ιμάνι Κελίφ για όσα προκάλεσε η συμπεριφορά της. Όπως ανέφερε, η αντίδρασή της οφειλόταν στην απογοήτευσή της για την ήττα της και δεν ήθελε να εκληφθεί ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Κελίφ στους Αγώνες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera έφερε στο φως και μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια. «Η Άντζελα αγωνιζόταν με πόνο στα δόντια. Έπαιρνε αντιβιοτικά και όταν χτυπήθηκε στη μύτη πονούσε πολύ…», φέρεται να είπε ο προπονητής της Εμανουέλε Ρεντζίνι στους δημοσιογράφους.

Περιγράφοντας τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει, η Άντζελα Καρίνι δήλωσε: «Αμέσως είπα στον εαυτό μου "κάτι δεν πάει καλά". Ένιωσα το χτύπημα. Με πόνεσε. Πολύ». Όταν ρωτήθηκε εάν ήταν το πιο δυνατό χτύπημα που έχει δεχθεί, απάντησε: «Απλά λέω ότι ποτέ δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν είχα φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά ακόμα και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν πως η μάχη έχει τελειώσει, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

Άντζελα Καρίνι: Η Ιμάνι είναι μια γυναίκα όπως εγώ

Για τη διαμάχη που προκλήθηκε και το γεγονός πως είπε ότι «δεν είναι δίκαιο», σημείωσε πως ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής επειδή εγκατέλειψε με αυτόν τον τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους πίστευε πως μπορούσε να διακριθεί.

«Σε καμία περίπτωση δεν έκρινα την Ιμάνι. Ποια είμαι εγώ για να το κάνω; Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά για την αντίπαλό μου εκτός από ένα πράγμα: Δεν έχουμε για τίποτα να την κατηγορήσουμε και δεν έχει καμία ευθύνη. Είναι μια γυναίκα που αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως εγώ», τόνισε.

«Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι που δεν της έδωσα το χέρι»

Ερωτηθείσα για τον λόγο που δεν της έδωσε το χέρι στο τέλος του αγώνα είπε: «Έκανα λάθος. Βγήκα από το ρινγκ γεμάτη με οργή. Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Πάντα χαιρετούσα την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι που δεν της έδωσα το χέρι». Μάλιστα, διευκρίνισε ξανά όταν ρωτήθηκε πως δεν υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις.

«Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί», είπε η Καρίνι σύμφωνα και με την Gazzetta dello Sport. «Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Εάν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση». «Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτήν και από όλους τους άλλους. Θύμωσα γιατί η παρουσία μου στους Ολυμπιακούς αγώνες είχε τελειώσει. Δεν έχω τίποτα εναντίον της Κελίφ. Στην πραγματικότητα, αν την ξανασυναντούσα θα την αγκάλιαζα».

Πηγή: ladbible.com