Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πόλεμος» New York Times με την CHINADA

Γιατί η κινεζική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ κατηγορεί την αμερικανική εφημερίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πόλεμος» New York Times με την CHINADA
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πόλεμος» New York Times με την CHINADA © EPA

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πόλεμος» New York Times με την CHINADA - Γιατί η κινεζική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ κατηγορεί την αμερικανική εφημερίδα

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε η κινεζική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ (CHINADA) στους New York Times για πολιτικοποίηση ζητημάτων ντόπινγκ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δημοσίευμα της εφημερίδας προσπαθεί να «επηρεάσει την ψυχολογία» των Κινέζων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η CHINADA ανέφερε ότι ακολουθεί αυστηρά τις κατευθυντήριες γραμμές κατά του ντόπινγκ και χαρακτήρισε τους Times ως «άδικους και ανήθικους» μια μέρα αφότου η εφημερίδα ανέφερε ότι δύο κολυμβητές της χώρας το 2022 βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένο στεροειδές αλλά ήρθη ο προσωρινός αποκλεισμός τους. Η σχετική απόφαση, ελήφθη αφού δόθηκε η εξήγηση ότι τα θετικά τεστ οφείλονταν σε μολυσμένα τρόφιμα και οι Times ανέφεραν ότι ένας από τους δύο κολυμβητές αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο «πόλεμος» των δηλώσεων

«Ο κύριος σκοπός (των New York Times) είναι να διαταράξει την τάξη των Ολυμπιακού τουρνουά κολύμβησης του Παρισιού, να επηρεάσει την ψυχολογία των Κινέζων αθλητών και να αποδυναμώσει την ανταγωνιστική τους ικανότητα», ανέφερε η CHINADA σε δήλωση την Τετάρτη.

«Αυτό είναι εξαιρετικά άδικο και ανήθικο».

Ερωτηθείς για σχόλιο, ένας εκπρόσωπος των New York Times απάντησε: «Είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια των ρεπορτάζ μας».

Η αναφορά των Times ενέτεινε τις ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και του οργανισμού αντιντόπινγκ των ΗΠΑ σχετικά με τον χειρισμό μιας υπόθεσης που αφορούσε 23 Κινέζους κολυμβητές που βρέθηκαν θετικοί στην τριμεταζιδίνη (TMZ) εβδομάδες πριν από τους Αγώνες του Τόκιο.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ, Τράβις Τάιγκαρτ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Κίνα «σκούπισε τα θετικά τεστ για ένα σκληροπυρηνικό στεροειδές κάτω από το χαλί».

Η CHINADA είπε από την πλευρά της ότι «η μόλυνση με ντόπινγκ στα προϊόντα κρέατος είναι ένα κοινό πρόβλημα παγκοσμίως» και ανέφερε στην ανακοίνωσή της την περίπτωση του Αμερικανού σπρίντερ Έριιον Νάιτον.

Ο Νάιτον, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, δεν τέθηκε σε αναστολή παρότι βρέθηκε θετικός σε μια απαγορευμένη ουσία (trenbolone), νωρίτερα φέτος, αφού ένας διαιτητής διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα πιθανότατα προκλήθηκε από μολυσμένο κρέας και θα αγωνιστεί στο Παρίσι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.